Bursalılara sorduk: Bursa'nın başkenti hangi ilçe olurdu?

Bursa, 17 ilçesiyle ve 3 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve köklü tarihiyle önemli şehirler arasında yer alıyor. Bursalılara sorduk, Bursa bir ülke olsaydı başkenti hangi ilçesi olurdu?

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2026 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2026 12:57

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa, 17 ilçesi ve 3 milyon 238 bin nüfusuyla, Türkiye'nin en kalabalık ve köklü tarihiyle öne çıkan şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Peki, Bursa bir ülke olsaydı başkenti hangi ilçesi olurdu?

OSMANGAZİ İLK SIRADA

Çoğu vatandaş, Osmangazi'nin Bursa'nın başkent olabileceğini dile getirdi. Osmangazi, Bursa'nın en kalabalık ilçesi olması ile tarihi dokusu ve sosyal alanlarıyla öne çıkması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edildi.

İNEGÖL DE TERCİHLER ARASINDA

Nüfus yoğunluğu ve alan büyüklüğü sebebiyle bazı vatandaşlar da İnegöl'ün de başkent olabileceğini dile getirdi.

BURSA'DA BAŞKENT OLARAK TERCİH EDİLEN İLÇELER

Bursa'da başkent olarak Mudanya, Kestel, İznik ve Nilüfer'de tercihler arasında yer aldı. İznik'in tarihi dokusu sebebiyle başkent olabileceği belirtilirken; Mudanya ve Kestel ise sevilen ilçelerden olduğu sebebiyle seçildi.