SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Partili Kılıç, Bütçe Görüşmelerinde Söz Aldı

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında bir konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ak Partili Kılıç, Bütçe Görüşmelerinde Söz Aldı

Cumhuriyet tarihindeki en büyük konut seferberliği nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere ilgililere teşekkür eden Kılıç, Bursa’da inşa edilecek 8.650 konuta da büyük ilgi olduğunu ifade etti. Kılıç, “Bu projelerde gençlerimize özel bir kontenjan ayrılmış olması da bizim için dikkate değer bir husustur. Aynı şekilde, gençlerimizin de projeye yoğun bir şekilde başvuru yaptığını görüyoruz. İnşallah, en kısa zamanda konutları vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi. 

Bugün itibarıyla 1 milyon 170 bin konut üreten TOKİ’nin bu projenin altından da başarıyla kalkacağını belirten Ahmet Kılıç, “Milletimiz kendisine kara tablolar çizenleri de geleceğe dair bir planı, projesi olmayanları da Türkiye için gece gündüz demeden aşkla çalışanları da gayet iyi biliyor. Birileri masaların etrafında toplanıp toplanıp punto büyüklüklerine, kenar boşluklarına karar veredursun, biz istikbalimiz için çalışmaya ve proje üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmasında, AK Parti Hükümetleri döneminde ülkemizin her yanının hizmetlerle donatıldığına işaret eden Vekil Kılıç, bakanlığın en önemli icraatlarından bir tanesinin de kentsel dönüşüm ve şehircilik çalışmaları olduğunu vurguladı.  Kılıç, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında 59 ilde 278 adet riskli alan, 38 ilde 180 adet kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, 11 ilde de 20 adet yenileme alanı ilan edildiğini hatırlattı. 

Millet Bahçeleri projesine değinen Ahmet Kılıç, Bursa’nın dört bir yanında millet bahçelerinin hayat bulduğunu söyledi. Kılıç, bu konuda şöyle konuştu : 

“Özellkle sayın Bakanımızın katılımlarıyla hayata geçirdiğimiz Vakıf Bera Millet Bahçesi 225 dönümlük bir alan; şu anda tüm Bursalılar buraları keyifli bir şekilde kullanıyor, spor yapıyor, geziyor, orada vakit geçiriyor. Aynı şekilde, eski stadyumdaki 61 dönümlük alanımız şu an itibarıyla millet bahçesine dönüştürüldü. Mustafakemalpaşa Millet Bahçemiz de 321 dönümlük bir alanda, sahada inşallah hayat bulacak, yüzde 85’i şu an itibarıyla tamamlandı. Gökdere Millet Bahçemiz, yine, Bursa'mızın merkezinde atıl vaziyette duran bir alandı, sizlerin gelmesiyle beraber temelimizi attık ve şu anda yüzde 80’i bitmiş vaziyette. İnşallah, toplamda baktığınızda 257 dönümlük büyük bir alan Bursa'mıza, Bursalılarımız’a hizmet edecek.”

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, konuşmasında ayrıca, bakanlığın desteğiyle Bursa'mızın tarihî silüetinin ortaya çıkarıldığını dile getirdi. 

“Kamulaştırma çalışmaları sonucunda Büyükşehir Belediyemizin ve Bakanlığımızın destekleriyle tarihî Hanlar Bölgesi’nde tam manasıyla tarih gün yüzüne çıktı” diyen Vekil Kılıç, “Destek verilen projeler kapsamında Osmangazi Belediyemizin tarihi Hisar bölgesinde yine tarihe yakışmayan yapılar kamulaştırılarak tarih gün yüzüne çıkarılmaya devam ediliyor. Bu noktada sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Bu vesileyle, ben, ayağında çizmesiyle afet bölgelerinde en önde gördüğümüz, gecesini gündüzüne katarak çalışan başta çok Kıymetli Bakanımıza ve Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. 2023 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kılıç, konuşmasının sonunda Bursa’nın, bakanlığın yayınladığı yönetmelikte A4 grubunda yer aldığını, 3 milyon 150 bin nüfuslu Bursa’nın İzmir’le aynı grupta yer almasına rağmen K cetvelindeki maktu mesailer kısmında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ayrı tutulduğunu, bunun da belediye çalışanları açısından hak kaybına neden olduğu kaydederek, bu farkın ortadan kaldırılmasını talep etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.