SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkantürksiad Yurt Dışı Temaslarına Polonya’da Devam Etti…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) yurtdışı temaslarını sürdürüyor. 4-7 Kasım tarihleri arasında Polonya’da Yurtdışı Ekonomi Zirvesi programı gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD üyeleri yeni ekonomik iş birliği imkanlarını değerlendirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Balkantürksiad Yurt Dışı Temaslarına Polonya’da Devam Etti…

Polonya’daki temaslarına Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nevra Genç’i ziyaret ederek başlayan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri Ticaret Müşaviri Genç’ten Polonya ekonomisi ve iş birliği imkanları hakkında bilgi aldılar.


Fatih Şakir Başkanlığındaki BALKANTÜRKSİAD Heyeti Polonya Odalar Birliği’ni de ziyaret ederek Türkiye-Polonya İş Konseyi Başkanı Jetzy Dozdz ile de görüştü. Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ve ekonomik iş birliği olanaklarını değerlendiren BALKANTÜRKSİAD Heyeti son olarak Polonya-Türkiye İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti ve üyeler arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.


Polonya temaslarının ardından açıklama yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz Yurtdışı Ekonomi Zirvesi programlarımıza devam ediyoruz. Polonya’da da verimli görüşmelerde bulunduk. Üyelerimizin faaliyetlerini, Bursa’nın ekonomik yapısını ve ihracat olanaklarını tanıttık” dedi.


Son yıllarda Türkiye ile Polonya arasında imzalanan ticaret anlaşmaları, ekonomik işbirliği anlaşmaları, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmaları gibi önemli düzenlemeler temelinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Şakir, “Bu sene itibariyle dost ve kardeş ülke Polonya ile ülkemiz arasında toplam 10 milyar dolara yakın bir tutarda dış ticaret hacmi bulunmaktadır. Biz bunu artırmak arzusundayız. İnanıyoruz ki karşılıklı ticaretimiz geliştikçe sosyal ve kültürel faaliyetler de beraberinde artacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.