SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aydın'dan Bursa'da Dünya Engelliler Günü için yoğun mesai

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen bir dizi programa katıldı. Başkan Aydın gün boyu süren programlarda engellilik ve engellilerin sorunları hakkında mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Başkan Aydın'dan Bursa'da Dünya Engelliler Günü için yoğun mesai

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yoğun çalışma temposunu sürdürüyor. Başkan Aydın bu kapsamda, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen bir dizi programa katıldı. Belediye Başkanı Aydın ilk olarak, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanlığının engelli ve engelli aileleri için düzenlediği kahvaltıya katıldı. Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ında iştirak ettiği kahvaltının ardından Orhangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi binasına geçildi. Başkan Aydın’ın üçüncü durağı Erkim Rehabilitasyon Merkezi oldu. Ardından Özel Değişim Okuluna giderek düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Aydın,  Dünya Engelliler Gününde beşinci ziyaretini Atlas Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdi. Özel eğitim okullarında yönetici ve öğretmenlerle bir araya gelen Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Özel öğrencilerle de sohbet etti. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ziyaretlerini Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu ve Orhangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Emrullah Akçay’la birlikte yaptı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili düzenlenen programlarda engellilik ve engellilerin sorunları hakkında mesajlar verdi. Başkan Aydın yeter ki bizler engelli kardeşlerimizin engeli olmayalım, onlar zaten geri kalanını halleder, vurgusunu yaparak sözlerine“ Elbette ki bu bir günde anlamlı ve önemlidir. Fakat bizim gayemiz, 365 gün engelli dostlarımızın sorunlarımla ilgilenmek ve onları daha iyi anlayabilmek için çalışmaktır.

 20 yıllık Ak Parti döneminde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ve talimatlarıyla engelliler ve engellilik konusunda reform diyebileceğimiz çalışmalar yapıldı. Öyle ki, yıllar önce Avrupa’da olan, özenerek baktığımız İmkânlar, hatta çok daha fazlası şu an Ülkemizde engellilerin hizmetine sunulmuştur. En net örneklerini ilçemizde görmek mümkündür. Orhangazi’mizde Engelli kardeşlerimizle ilgili çalışma yapan birçok eğitim ya da sosyal kurum var. Engellilerle ilgili şartlar inşallah çok daha iyi hale getirilecektir.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamalarına“  Bir kent engelliler tarafından yaşanabilir bulunuyorsa, ancak o zaman gerçekten yaşanabilirdir. Ülkemiz nüfusunun ’si engellidir. İkişer yakınla birlikte hesaplandığında oran %36’ya çıkıyor. Yani toplumumuzun üçte biri. Bu nedenle toplumun üçte biri mutlu değilse, huzurlu değilse o toplumun gelişmişliğinden söz edemeyiz. Bizlerde bu bilinçle davranıp güzel Orhangazi’mizi her yönüyle engelsiz erişime daha uygun hale getirmek İçin çalışıyoruz.“ Cümleleriyle son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.