SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Yılmaz'dan 'Kentsel Dönüşüm' toplantısı

Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Çınarönü Mahallesi Rezerv Yağı Alanı Kentsel Dönüşüm Proje Tanıtım Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere basınla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Başkan Yılmaz'dan 'Kentsel Dönüşüm' toplantısı

Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, eski 112 merkezinde Çınarönü Mahallesi Rezerv Yağı Alanı Kentsel Dönüşüm Proje Tanıtım Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere basınla kahvaltıda bir araya geldi. 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın konuşmasından satır başları; 

Bursa basınımızın kıymetli temsilcileri hepimiz hoş geldiniz. Bir kez daha 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. 

Bugün burada yaptığımız dönüş çalışmasıyla birlikte bugüne kadar neler yaptık paylaşmak istiyoruz. Yıldırım yoğunluk olarak daha fazla nüfusa sahiptir. Bursa'nın en yoğun ilçesi Yıldırım'dır. Bu tespit önemli ve neler yapılabilir konuşmak gerek. Mevcut ihtiyaçlarını gözler önüne sermiş olduk. 

Tarımsal alanlarımız var, ormanlık alan bölgelerimiz var, sit alanlarımız var. 

Biz bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla bu imar planlarımızı tamamladık. 

Bazı çalışmalarımız bireylerin itirazıyla bozuluyordu. Sahada çalışmalarımız neticesinde artık bireylerin itirazlarıyla çalışmalarımız bozulmayacak. 

Buna istinaden 2022 yılını dönüşüm yılı olarak kabul ettik. Beyazıt Caddesi içerisinde imar planları gerçekleştiriyoruz. 

Yaptığımız çalışmalarla birlikte eğitim caddesinin devamı olan güzergahta dönüşümü gerçekleştirmiş oluyoruz. 

Biz dönüşüm çalışmalarını 3 farklı noktada değerlendirdik. Mevlana Mahallesinde imar uygulaması yaptık. Mevlana, Ulus, Hacivat, Çınarönü, Şirinevler Mahallelerinde tapu dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. 30 bin civarında tapu dağıtacağız. 

Haziran ayında çevre ve şehircilik bakanımız buraya gelicek. Dönüşüm çalışmalarımızı kendisinin rehberliğinde paylaşmış olacağız.

7-8.etap uygulamalarında anaokulu, ilkokul ve ortaokul kazandırmış olduk.

Bir inşaatın zor tarafı temel kısmı. Temeli aştık binalarımız hızlı yükselecek. Kamulaştırdıydınız hiçbir alan olmadı. Tamamen uzlaştık. Güzel bir proje oldu. 

Mollaarap Mahallesi'nde toprak kayması gerçekleşmişti. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Tekrar yapılaşmanın doğru olmadığını gördük. Toprak analizleri yaptığımızda bunların tamamını yeşil alana çevirelim dedik. Burada kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Yüzde 75 satın alma süreci gerçekleşti.

Çınarönü Mahallesi 

Burası 20 dönümlük bir alan, hemen karşısında da üniversite bulunuyor. 

5 adet blok, toplam 262 konut, 8 adet dükkan, 8650 metrekare otopark, 2470 metrekare yeşil alan, 4380 metrekare gençlik merkezi yeri açılmıştır. Sahada tahliye işlemleri tamamlanmış, inşaat yapımı başlangıç aşamasına gelmiştir. Gençlik merkezini, aynı Uyumayan Kütüphane projemizde olduğu gibi tüm gençlerimizin faydalanacağı, nitelikli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz.

Gençlik merkezinden bahsetmek istiyorum. Biz Uyumayan Kütüphane'de sadece Yıldırımlı gençleri değil, diğer ilçelerden gelen gençleri de gördük. Yazılımla ilgilenen veya projesini gerçekleştirmek isteyenlerin, rehber arayanların buluşma merkezi olacak. Burada BTSO olacak ve bu anlamda üretilen projelere, gençlerin fikirlerine sahip çıkacağız. Haziran ayı içerisinde buranın temelini atacağız. 

Arabayatağı Kentsel Dönüşüm Projesi 

Yaklaşık 4 hektarlık alanı kapsayan 158 adet bina ve 359 adet bağımsız bölümün yer aldığı riskli alandaki hak sahipleri ile uzlaşma yolu ile yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştır.

Daha önce burada Samanlı bölgesinde verilen bir alan vardı, bu süreçleri tamamen yürüttük. Tapu tekrar Yıldırım Belediyesi'ne döndü. Bu bölgeyi lojistik merkezi olarak planlandı. Burada da ihale sürecimizi gerçekleştirdik. Burası hem Osmangazi'ye hem Yıldırım'a rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer. 

Kentsel dönüşüm açısından önemli bu finansmanı burada kullanacağız. Bu dönüşüm açısından önemli bir değer. Bu aynı zamanda Yıldırım'a değer katacak. Çevre yolundan Yıldırım'a girdiğinizde modern bir görüntü oluşacak. 

Dönüşümle yaşanılabilir yerler elde etmeyi planlıyoruz. Kaynak oluşturmayı önemsiyoruz. Kentsel dönüşümü destekleyecek başka çalışmalarımız var. Olgunlaştırdıkça sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağı.

Basın toplantısının gerçekleştiği eski 112 merkezinde bulunan Bursa Sağlık Müdürlüğü Ayniyat (150) Tüketim Malzeme Deposunun, kahvaltı sonrasında yıkımına başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.