SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO’dan Organize Konut ve Ticaret Bölgeleri Hamlesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Bursa’da kamu ve yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenecek arazilerde Organize Konut Bölgeleri oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Sektör temsilcilerinin katılımıyla kurulacak kooperatifler vasıtasıyla konut ve ticari alan üreteceklerini belirten Şenocak, “İnşaat ve gayrimenkul sektörüne hareket kazandırmanın yanında çalışanlara uygun koşullarda konut edinme imkanı da sağlayacak projemiz için odalara yetki verilmesi konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
BTSO’dan Organize Konut ve Ticaret Bölgeleri Hamlesi

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, geride kalan 4 yılda inşaat sektörüne yönelik hayata geçirdikleri projeleri ve yeni dönem projeksiyonunu anlattı. BTSO konsey ve komitelerinin 2018-2022 döneminde tüm zorluklara rağmen çözüm odaklı yoğun bir çalışma sergilediğini belirten Şenocak, “Özellikle pandemi döneminde inşaat ve konut sektöründe yaşanan sorunların çözümüne yönelik hem fiziki hem de online onlarca toplantı düzenledik. Ankara ziyaretlerimiz ve sektörel istişare toplantılarımız vesilesiyle komitelerimizden gelen görüşleri TOBB ve ilgili kurumlara aktardık.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLKELERİ RAPORU BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Geride kalan dönemde BTSO İnşaat Konseyi, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa oluşturduğu çalışma grubu tarafından hazırlanan Bursa Kentsel Dönüşüm Raporu’nun kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını kaydeden Şenocak, “Kentsel dönüşümde gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla İnşaat Konseyimiz koordinasyonunda hazırlanan Kentsel Dönüşüm İlkeleri Raporu, önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Ortak çalışma ve işbirliği kültürümüzün en önemli çıktılarından biri olan raporumuz yerel yönetimlerimiz ve sektörümüzün tüm paydaşları için yol gösterici olacaktır.” diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ UR-GE PROJESİ İLE YURT DIŞINA AÇILDI

Alparslan Şenocak, inşaat sektöründeki firmaların dış pazarlara açılması, uluslararası ölçekte iş yapabilme kapasitesine ve yeteneğine sahip olmaları amacıyla da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında 2013 yılından bu yana bini aşkın sektör temsilcisini Güney Kore, Almanya ve Fas gibi farklı coğrafyalarda düzenlenen 19 fuarla buluşturduklarını belirten Şenocak, Ticari Safari projesi ile dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yatırımcıların da sektörün ticari gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı. İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründe Ticaret Bakanlığı destekleriyle UR-GE projesi başlattıklarını söyleyen Şenocak, “UR-GE kapsamında ABD ve Özbekistan’da yurt dışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirdik. Firmalarımız buradaki görüşmelerde yeni işbirliklerine imza attı. Proje kapsamında düzenlenen Dış Ticaret, İnternette Satış ve Pazarlama ve Devlet Destekleri Eğitimleri de üyelerimizin kurumsal gelişimlerine önemli katkılar sağladı.” ifadelerini kullandı.

ORGANİZE KONUT BÖLGELERİ SEKTÖRE İVME KAZANDIRACAK

Yeni dönemdeki en iddialı projelerinin Organize Konut Bölgeleri olacağını ifade eden Şenocak, “Yüksek enflasyon, inşaat ve arsa maliyetlerindeki artışlar konut üretimini ve gayrimenkul piyasasını yavaşlattı. Son dönemde konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlarla ilgili Bakanlıklar nezdinde yapılan çalışmaları önemli buluyoruz. Sektör temsilcilerimizin bir araya gelerek oluşturacağı kooperatifler vasıtasıyla hazine arazilerinde ucuz konut üretebiliriz. Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) benzer bir kurguda Organize Konut Bölgeleri (OKB) oluşturabiliriz. Odalara, kamu ve yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenecek arazilerde konut ve ticari alan üretme yetkisi almak için Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın liderliğinde Bakanlıklar nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu proje ile inşaat ve gayrimenkul sektörümüze hareket kazandırırken, çalışanlarımıza da uygun koşullarda konut edinme imkânları sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“SIRADA ORGANİZE TİCARET BÖLGELERİ VAR”

Bursa’nın ve sektörün planlı gelişimi için bir diğer önemli projelerinin de Organize Ticaret Bölgelerini kente kazandırmak olduğunu açıklayan Şenocak, “Hepimizin bildiği gibi inşaat malzeme üretimi ve satışı yapan firmalarımızın depolama ve yer sorunları had safhada. Sektör temsilcilerimiz şehir içinde sıkışmış durumda. Firmalarımızı lojistik avantajları ve altyapısıyla güçlü bölgelerde bir araya getirerek rekabet güçlerini artırmanın yanı sıra uygun maliyetlerle yer sahibi olmalarına imkan sağlayacak yeni yatırım alanlarını Bursa’ya kazandıracağız. Yeni dönemde ayrıca şirketlerin Yeşil Mutabakata uyumu, yerli üreticilerin desteklenmesi ve e-ticaret de öncelikli çalışma alanlarımız olacak.” dedi.

NİTELİKLİ İSTİHDAM HAMLESİ SÜRECEK

Yeni dönemde iş dünyasının nitelikli çalışan ihtiyacına yönelik çalışmalara da devam edeceklerini belirten Şenocak, “BUTGEM ve BTSO MESYEB’de sektörümüze mesleki gelişim, eğitim ve belgelendirme hizmeti sunuyoruz. Türkiye’nin en kapsamlı sınav ve belgelendirme merkezi olan BTSO MESYEB’de inşaat sektörünü doğrudan ilgilendiren 19 farklı alanda sınav ve belgelendirme hizmetimiz bulunuyor. İşletmelerimizin nitelikli eleman taleplerini de İstihdam Bürolarımız aracılığıyla karşılamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.