SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa 3. Kitap Günleri'nde konuk İlber Ortaylı oldu!

Bursa 3. Kitap Günleri, yazarların imza programları, edebiyat ile tarih duayenlerinin söyleşileri ile devam ediyor. Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda hınca hınç dolu salonda Bursalılara İlber Ortaylı hitap etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2022 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2022 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa 3. Kitap Günleri'nde konuk İlber Ortaylı oldu!

Türkiye'nin tanınmış tarihçilerinden İlber OrtaylıBursa 3. Kitap Günleri'nde Bursalılar ile buluştu.

Bursalıların hınca hınç doldurduğu Merinos AKKM Osmangazi Salonu'ndaki programda OrtaylıTarih ve edebiyat konulu söyleşi düzenledi.

Türk İslam tarihine baktığı pencereyi Bursalılara anlatan Ortaylı, Ortadoğu'nun yakın dönem tarihini İsraillilerin yazdığını söyleyerek sitem ederken Araplar ve Türklerin son 400 yıllık tarihi yazıp yorumlayamadığını dile getirdi.

Anadolu'nun Türkleştiği dönemde isimlerin deforme edilmediğini belirten Ortaylı, ağız değişimi nedeniyle Prusa'nın Bursa olması gibi değişime uğradığını ifade etti.

Uludağ'ın Keşiş Dağı diye isimlendirildiğini anlatan Ortaylı, Ulu isminin çevredeki en yüksek dağ olması hasebiyle konulduğunu söyledi. Ortaylı ayrıca Anadolu'ya yerleşen :Türklerin dağlara da yerleştiğini fakat bunun antik dönemde Anadolu'da bulunan milletlerin de bir özelliği olduğunu belirtti.

KAYNAK:BURSADA BUGÜN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.