SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 26'ncı Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 12-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 26'ncı Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali açılış programı Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da 26'ncı Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor

Bursa'da 26'ncı Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor.

Açılış programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çocuklar ve velileri katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları;

Çocuklar! Şehrimiz çok özel, kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan çok önemli bir şehir. Alt yapı, yol, ulaşımda çalışmalar oluyor fakar tarihi ve kültürel çalışmalar ile alakalı türlü türlü etkinliklere de imza atıyoruz. Dün ara tatile çıktınız. 1 hafta boyunca ara tatili geçirmenize fayda sağlayacaktır. Veliler! Çocuklarınız bir meslekte yer edinecektir. Fakat bir spor ya da sanat dalı ile kesinlikle ilişkilendirin. Çocuğumuz enstrüman çalabilir, resim çizebilir. Buna dikkat edelim. Evebeynler olarak öncelik sağlayalım. Çok daha kaliteli bir süreç yaşayacağınızı göreceksiniz. Birçok örneğine şahit oldugumu ifade etmek istiyorum. İran'dan 2, İspanya ve Kazakistan'da birer tane yabancı toplam 14 yerli gösteri Bursa'nın çeşitli yerlerinde olacak. Bize destek veren organizatör ve sponsorlara çok teşekkür ederim. Oyunu izlemeye gelen çocuklarımızı daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Keyifli seyirler diliyorum.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sponsorlara katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundu. Akabinde ilk gösterim ile tiyatro festivali başlamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.