SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Gürleliler taşınmazlarının peşinde!

Bursa'da Orhangazi ilçesine bağlı Gürle mahallesinde 99 yıllığına devredilen 188 dönüm arazinin yaklaşık 60 dönümü Büyükşehir yasası ile birlikte köyün mahalle statüsüne geçmesi sonrasında Orhangazi Belediyesi tarafından işadamlarına satıldığı ve sonrasında ise satılan arazilerin çit ile çevrilip kooperatifin buradan çıkartıldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da Gürleliler taşınmazlarının peşinde!

KAYNAK / BURSADA BUGÜN

İlçeye bağlı Gürle mahallesinde bulunan ve 2010 yılında mülkiyeti köy muhtarlığında iken tarımsal faaliyetlerin yapılması amacıyla tarımsal kalkınma kooperatifine 99 yıllığına devredilen 188 dönüm arazinin yaklaşık 60 dönümü Büyükşehir yasası ile birlikte köyün mahalle statüsüne geçmesi sonrasında Orhangazi belediyesi tarafından işadamlarına  satıldığı ve sonrasında ise satılan arazilerin çit ile çevrilip kooperatifin buradan çıkartıldığı iddia edildi.

Topraklarının usulsüz bir şekilde ellerinden alındığı iddia eden Gürle tarımsal kalkınma kooperatif yönetimi ise satılan arazilerini yeniden geri almak için mahkeme yolu ile dava açıp  hukuk mücadelesi başlattı.

CHP'li Altaca Meclis hündemine hetirdi

Yaşanan olayın geçtiğimiz hafta yeniden gündeme gelmedi sonrasında ise CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, meclis oturumunda yaptığı konuşma ile konuyu gündeme getirdi.

Altaca burada yaptığı konuşmada "Orhangazi ilçemizin Gürle köyünde, köylülere ait 58.659 metrekarelik taşınmaz 2010 yılında yani siz, Büyükşehir Yasası'nı çıkarmadan tam dört yıl önce, kurduğu Gürle Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine doksan dokuz yıllığına kiralanmıştır. Köylüler burayı kullanırken Büyükşehir Yasası'ndan sonra AK Parti'li belediye bu taşınmazı bir şahsa satıyor ve bu şahısta bu tarlanın etrafını çitle çevirip pitbull köpekleriyle köylülerin kullanımını engelliyor. AK Parti'li belediye Bursa'da bunu bütün köylülere yapıyor, taşınmazlarının kullanımını engelliyor. Sonra köylüler gelip reislerine şikâyet ettiğinde de "Aaaa haberimiz yoktu." diyorlar. Ben buradan haber vereyim: Gürleliler taşınmazlarını kullanamıyorlar ve bu, hukuksuz. Buna müdahil olun, bu durumu düzeltin."dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.