SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kasaplarda fiyatları görenler şoke oldu!

Bursa'da ramazan ayında kasaplarda etiketlerdeki fiyatlar dudak uçuklattı. 1 kilo dana kıymanın fiyatı ramazan ayı öncesi yapılan açıklamaları doğrulayarak 300 TL oldu. Bursa Kasaplar Esnaf Odası Başkanı, yaptığı açıklamada et ve kıyma fiyatlarının ramazan ayında zamlanacağı açıklamasında bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da kasaplarda fiyatları görenler şoke oldu!

Et ve Süt Kurumu ramazan ayı boyunca uygun fiyatlı et satılacağını açıklamıştı. Bursa'da ise kasaplarda etiket fiyatları görenleri isyan ettirdi. 1 kilo dana kıymanın fiyatı 300 TL olarak satışa sunuldu.

Bursa Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Muhsin Yıldız, ramazan ayında et ve kıyma fiyatlarının zamlanacağı açıklamasında bulunmuştu. Yıldız, "Devletin bir an önce ithalatı açması, ithalata izin vermesi lazım. İthal ürün gelmediği müddetçe yerli malımız yetmiyor ve fiyatlar yükselişe geçiyor. Fiyatların yüksek oluşu kasapları da rahatsız ediyor. Üreticiler her gün farklı fiyat söylüyor. Hayvan bulmakta da zorlanıyorlar. Üreticiler yemin pahalı olmasından dolayı ucuz bir imalat yapamamaktan yakınıyor. Bir an önce ithalatın açılması ve bu ateşin düşmesi lazım. Ramazan ayında hayvan bulunmazsa yine fiyatlarda bir artış olur. Mutlaka Ramazan ayına kadar ithalatın Türkiye'ye gelmesi lazım" demişti. 

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere'nin Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinde fiyat sabitleme kararı açıklamasının üstüne Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, "Ramazan ayına daha yüksek fiyatlarla gireceğiz. Kıymanın kilogram fiyatı 300 lira olacak" ifadelerinde bulunmuştu. 

Bursa'daki kasaplarda et ve kıyma fiyatları

Bursa'da bulunan bir kasapta bazı et ve et ürünlerinin fiyatları şöyle;

Dana kıyma 300 TL

Dana kuşbaşı 320 TL

Dana biftek 330 TL

Dana antrikot 340 TL

Dana bonfile 490 TL

Kuzu kuşbaşı 350 TL

Kuzu pirzola 370 TL

Kuzu kemikli 260 TL

Sucuk 320 TL

Kasap köfte 260 TL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.