SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sivri biber alarmı! Fiyatı gören dönüp bir daha baktı...

Bursa'da bu haftanın pazar lideri sivri biber oldu. Geçtiğimiz günlerde 70 TL'den satılan sivri biberin kilosu, Osmangazi Soğukkuyu Açık Semt Pazarı'nda 100 TL'ye kadar yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2025 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2025 13:35
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da sivri biber alarmı! Fiyatı gören dönüp bir daha baktı...

BUSE ATEŞ / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kurulan Soğukkuyu Açık Semt Pazarı, yağmurlu havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgisiyle dolup taştı.

Ancak tezgahlarda en çok konuşulan konu, sivri biberdeki dikkat çekici fiyat artışı oldu. Geçtiğimiz günlerde 70 TL olan sivri biber, bu hafta 100 TL'ye kadar çıkarak pazarın zam şampiyonu ilan edildi.

Pazarcı esnafı, fiyat artışlarının en büyük nedeninin artan maliyetler olduğunu belirtti. Ancak geçen yıl ile kıyaslama yaptıklarında bazı ürünlerde fiyatların aynı seviyelerde kaldığını, hatta bazı kalemlerde geçen yıla göre daha düşük olduğunu söyledi.

Yağmurlu havaya rağmen alışverişten vazgeçmeyen vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken özellikle yeşil sebzelerdeki artışın bütçeleri zorladığını dile getirdi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.