SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Baba lösemi hastası oğluna kök hücre bulmak için şehir şehir geziyor

Yaklaşık 6 ay önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastanede lösemi teşhisi konulan 17 yaşındaki Arda Çetin'in iyileşmesi için kök hücre ilik nakli tedavisi uygulanması gerekiyor. Oğluna gerekli olan kök hücreyi bulmak için şehir şehir gezen babası ve aynı zamanda MHP İznik yönetim kurulu üyesi olan Oğuz Çetin ise geldiği Orhangazi'de Cumhuriyet alanında kurulan Kızılay kan toplama aracında oğlu için bağışçılarını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursalı Baba lösemi hastası oğluna kök hücre bulmak için şehir şehir geziyor

KAYNAK/ BURSADA BUGÜN

İznik MHP yönetim kurulu üyesi Oğuz Çetin'in oğlu 17 yaşındaki Arda Çetin'e yaklaşık 6 ay önce yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu. Daha sonra burada doktorlar tarafından yapılan kontrollerde Arda için kök hücre ilik naklinin yapılması gerektiği tespit edildi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisine başlandı.

Bunun üzerine harekete geçen Arda'nın ailesi ise oğulları için uygun olacak kök hücreyi bulmak için çeşitli kampanyalar ile çalışma başlattı.

Baba Oğuz Çetin şehir şehir geziyor

Şu an Uludağ Üniversitesinde tedavi gören ve tedavisinin devam etmesi için doğru ilik nakline ihtiyacı olan 17 yaşındaki Arda'nın babası MHP İznik ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyesi Oğuz Çetin, oğluna uygun olan kök hücrenin bulunması için şehir şehir gezmeye başladı. Gittiği kentlerde başta belediye başkanlığı olmak üzere kurumlar ile iletişime geçen baba Oğuz Çetin, bağışçılarını Orhangazi Cumhuriyet alanında bulunan Kızılay'ın kan bağışı TIR'ına davet etti.

Oğlu için yapılan kök hücre kampanyası için konuşan baba Oğuz Çetin, ''Oğlum Arda Çetin'e konulan lösemi teşhisi sonrasında iyileşmesi için uygun olan kök hücreyi arıyoruz, bunun adına Kızılay'dan destek istedim şimdi Kızılay ile birlikte tedavi sürecinde gerekli olan iliğin bulunması için Kızılay'ın olduğu merkezlerde kök hücre kampanyası başlattık. Şimdi ise Orhangazi'deyiz Kızılay kan aracı 16 Haziran tarihine kadar burada tüm kan grubu bağışçılarını kabul edecek.

''Tüm kan grupları kabul ediliyor''

Oğlum Arda için gerekli olan kök hücreyi bulmak adına destek vermek isteyen herkes Kızılay aracına gelip kök hücre bağışında bulunabilir çünkü  tüm kan grupların kanı kabul ediliyor, burada önemli olan verilen kan ile doğru eşleşmenin olup olmadığını tespit etmek, Orhangazi'de başlattığımız kampanyanın daha geniş kitlelere duyulması için Orhangazi belediye başkanı sayın Bekir Aydın'ı ziyaret edip destek istedik, onlarda belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini söylediler, onlara ve kampanyaya destek veren Kızılay yöneticiler ile Orhangazi Kızılay şube başkanı Müjdat Gürsoy'a  emeği geçen tüm bağışçılara  teşekkür ediyorum'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.