SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı vatandaşlar yeni bir seçmen kağıdı almanıza gerek yok

28 Mayıs 2023'te Türkiye yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere sandığa gidecek. Vatandaşların oylarını kullanacağı sandık ve sıra numaralarında ise herhangi bir değişiklik yok. 14 Mayıs seçimleri için Muhtarlıklardan aldıkları seçmen kağıtları geçerli olacak ve yeni seçmen kağıdı almadan da aynı sandıkta oyunu kullanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursalı vatandaşlar yeni bir seçmen kağıdı almanıza gerek yok

28 Mayıs 2023 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeni seçmen kağıtları Muhtarlıklara gönderildi. Fakat Bursa Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer'den aldığımız bilgiye göre, vatandaşların yeni bir seçmen kağıdı alması gerekli değil. 14 Mayıs'ta kullandıkları seçmen kağıtları ile oylarını kullanabilecekler.

2.TUR SEÇMEN KAĞITLARINDA DA 14 MAYIS TARİHİ YER ALIYOR

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Muhtarlıklara getirilen seçmen kağıtları, 14 Mayıs tarihli olarak basıldı. Yeni seçmen kağıtlarında 28 Mayıs tarihli bir ibare yok. Vatandaşlar 14 Mayıs'ta kullandıkları seçmen kağıtlarını tekrar kullanabilecek ve yeni bir seçmen kağıdını almak zorunda kalmayacak. 

"VATANDAŞLAR AYNI SANDIKTA, AYNI SIRA NUMARASIYLA OYLARINI KULLANABİLECEK"

Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer, 28 Mayıs seçimlerinde kullanılacak oylar için "Seçmen kağıtları yeniden basılmış fakat yine 14 Mayıs tarihli. Vatandaşlar aynı sıra numarası, aynı sandık ve aynı okulda oy kullanmaya devam edecekler. Değişen hiçbir şey yok. Sosyal medyada algı yönetimini yapan, sıralama değişti, sandıklar değişti gibi asparagas haberler kesinlikle doğru değil. Vatandaşlar 14 Mayıs'ta nerede oy kullandıysa kimlikleriyle birlikte giderek o sandıkta oy kullanabilecekler. Gereksiz bir kağıt israfı olmuş. Yeni basılan seçmen bilgi kağıtları da 14 Mayıs tarihli basılmış. Vatandaşlar e-devlet üzerinden hangi sandıkta oy kullanacağını görebilir veya YSK'nın sitesinden de bulabilir. Bunları da yapamazsa muhtarlıklarla iletişim haline geçip öğrenebilir. Bu kağıtları almasına gerek yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.