SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’de hedef sıfır atık

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumun çevre konusunda daha bilinçli ve duyarlı olması amacıyla her yaş grubuna yönelik sıfır atık eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Büyükşehir’de hedef sıfır atık

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde devlet okullarında 3’üncü ve 4’üncü sınıflar ile BUSMEK ve Ana Kucağı eğitim noktalarında sıfır atık ile çevre eğitimleri sürüyor. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir haline getirmek amacıyla altyapı ile çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan çevre konusunda daha duyarlı ve bilinçli nesil yetiştirilmesini hedefliyor.

2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 17 ilçedeki 20 okulda, Büyükşehir bünyesindeki 20 Ana Kucağı Eğitim Merkezi ile 19 noktadaki BUSMEK noktalarında ‘geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemler gibi birçok konu’ görsel materyallerle anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerde, 7 den 77’ye her yaş grubu üzerinde farkındalık oluşturulması planlanıyor. Gerçekleştirilen eğitimler; Güneş Enerjisi ile Çalışan Sıfır Atık Evi, Puzzle, Atığımı Nereye Atayım, Flaş Kartlar ile Doğru Öğreniyorum gibi uygulamalı atölye çalışmalarıyla destekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.