SON DAKİKA
Hava Durumu

E-Devlet'ten tek tuşla öğrenin

Olası bir afet durumunda devlet ve özel kurumların yardımları; AFAD'ın her mahalle için belirlediği acil toplanma alanlarında yapılıyor. e-Devlet'e giriş yaparak Bursa'da bulunduğunuz yere en yakın afet toplanma alanını öğrenmeniz mümkün. İşte, deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
E-Devlet'ten tek tuşla öğrenin

Düzce'de bugün (23 Kasım 2022 Çarşamba) sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan deprem Bursa'da da şiddetli şekilde hissedildi. 

Deprem fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, afet acil toplanma alanları önem arz ediyor. Türkiye genelinde belirlenen deprem toplanma alanlarını e-Devlet'ten öğrenmek mümkün.

BURSA'DA DEPREM TOPLANMA ALANLARI NEREDE, NASIL ÖĞRENİLİR?

Bursa'da mahallenizdeki en yakın acil toplanma alanını, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama internet adresinden sorgulayabilirsiniz. e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' yazarak çıkan aynı adlı başlığa tıklayıp ikamet ettiğiniz bölgedeki deprem toplanma alanını tespit edebilirsiniz.

Bulunduğunuz konumdaki en yakın acil toplanma alanını öğrenmeniz ve afet durumunda buraya sığınmanız önemli.

TOPLANMA ALANLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Her açık ya da boş alan, toplanma alanı olmaya uygun nitelik taşımıyor. Toplanma alanları belirlenirken çeşitli kriterler bir arada değerlendiriliyor. Her bir kriterin önemi ağırlıklı olarak hesap ediliyor ve kriterleri karşılama durumuna göre o yerin toplanma alanı olup olamayacağı tespit ediliyor.

Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor.

Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan yerler, toplanma alanı olarak tespit ediliyor.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.