SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Uludağ Alan Başkanlığını kurduk!

Bursa'da toplu açılış töreni gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursa halkına sesleniyor. Erdoğan, "Uludağ Alan Başkanlığını kurarak ülkemizin bu önemli tabiat ve turizm merkezinin hak ettiği ihtimamla korunmasını, değerlendirilmesini sağladık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Erdoğan: Uludağ Alan Başkanlığını kurduk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı'nda Bursalılara sesleniyor.

Bursalılara seslenen ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"2023 Bursa'da bir şölene sahne olacak. Bu mübarek şehrin girdiğimiz hem mücadelede desteğini de duasını da yanımızda bulduk. Türkiye'nin gelecek yüzyılını da birlikte inşa edeceğiz. Bursa'nın bizle olması durumunda üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Bugün de şehrimizi hak ettiğimiz eserlere kavuşturmak için Bursa'dayız.

Az önce Emniyet'ten rakamları alayım dedim; verilen rakam şu: 120 bini bugün aştık. Maşallah, Rabbim bu coşkunuzu daim kılsın. Aramızdaki bu sevgiden aldığımız güçle 2023 sınavını başarıyla vereceğiz. Şimdi açılışını yapacağımız yatırımları sizle kısaca paylaşmak istiyorum.

Eğitimde anaokuldan liseye çeşitli ilçelerimize 127 yatırımı bugün açıyoruz. Mudanya Üniversitemizin de fakülte ve araştırma birimlerini bu eğitim öğretim yılında faaliyete açıyoruz.

Sağlıkta, ilçelerimizde yapımı tamamlanan tesislerimizin, adalette adliye binalarımızın açılışlarını da bugün yapıyoruz. DSİ tarafından 1 milyar 745 milyar TL yatırımla tamamlanan Gemlik Büyükkumla Barajı'nı da buradan hizmete açıyoruz.

4.6 milyar lirayı geçen projeleri bursamıza kazandırdık. Çok soyuda yol yapımı ve asfaltlaması, çevre düzenlemesi araç alımı gibi pek çok açılışı buradan yapıyoruz. 

BURSA'YA 20 YILDA 80 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI

Son 20 yılda Bursa'ya 80 milyarlira kamu yatırımı yaptık. Bursa'ya ikinci devlet üniversitesi olarak Bursa Teknik Üniversitesi'ni kurduk.

Toplam yatırım tutarları 12 milyar liraya varan kamu 30 milyara ulaşan özel sektör yatırımlarının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 

43 bin seyirci kapasiteli bir stadyumu biz yaptık. Toplam 72 spor tesisi kurduk.Burslalı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 7 milyar tutarında kaynak aktardık. Toplamda 86 sağlık tesisi yaptık.

Malum kuraklık var soruyorlar çare ne? Çare barajdır, baraj. Çeşitli ilçelerde tamamlanan konutların dönüşümünün resmi açılışını bugün burada yapıyoruz.

''ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞINI KURDUK''

Uludağ Alan Başkanlığını kurarak ülkemizin bu önemli tabiat ve turizm merkezinin hak ettiği ihtimamla korunmasını, değerlendirilmesini sağladık.

BANDIRMA-BURSA-OSMANELİ HIZLI TREN HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz."

Bursa'da miting alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkusu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.