SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleceğin kaynak ustaları Bursa’da yetişiyor!

Sanayi şehri Bursa’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli kaynakçılar BUTGEM’de yoğun emek ve özveri ile yetiştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Geleceğin kaynak ustaları Bursa’da yetişiyor!

Otomotiv ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörde yoğun üretimin gerçekleştirildiği Bursa’da artan ihracat ile beraber yetişmiş iş gücü sıkıntısı da büyüyor. Özellikle Bursa ihracatının bel kemiği olan otomotiv-metal sanayisinde yaşanan kalifiye kaynakçı sıkıntısına çözüm bulmak için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) kolları sıvadı.

2009 yılında faaliyetlerine başlayan BUTGEMDOSAB’da mesleki eğitime tahsis ettiği toplam 12 bin m2’lik kapalı alanda yaklaşık 200 farklı kurs düzenliyor.

BUTGEM, 2022-2023 yılı 1. eğitim döneminde  yoğun talep üzerine açılan Gaz Altı Kaynakçılığı (MİG-MAG) kursuyla Bursa’daki nitelikli kaynakçı açığının kapatılması için önemli bir adım attı.

Meslek lisesi kaynak öğretmenleri tarafından verilen eğitimlerin teorik kısımları ‘amfi’ düzenindeki dersliklerde; uygulama kısmı ise atölyelerde gerçekleştiriliyor.

Eğitime katılan kursiyerlerin çoğunluğu meslek lisesi mezunuyken aralarında üniversite mezunları da yer alıyor.

Kursiyerlere iş güvenliği, görünüş çıkarma, ölçülendirme ve yüzey işlemleri, ölçme ve kontrol, markalama gibi teorik bilgiler verilirken, Gaz Altı (MIG-MAG) ve TİG Kaynağı uygulaması da yaptırılıyor.

218 saat sürmesi planlanan eğitim sonrası sınava tabi tutulacak Gaz Altı Kaynakçılığı kursiyerlerinden başarılı olanlar MEB onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

KURSİYERLERİN HAYALİ BÜYÜK

Kimi yeni mezun kimi ise mesleğini değiştirmek isteyen kursiyerlerden oluşan sınıfta dersler dikkatle dinlenip notlar alınıyor ve uygulamaya dökülüyor.

Sınıfın en girişken öğrencilerinden Samet Kurt kursun ardından hedefinin kendi atölyesini açmak olduğunu ve büyük hayalleri olduğunu ifade ederken Eray Kısı ise aile mesleği olan çatıcılıkta bir numara olmak istediğini kaydetti.

‘’MEZUN KARİYER SİSTEMİ’

BUTGEM yetkilileri, eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerin kurs sonrası istihdam edilmesi için destek sağlıyor.

BUTGEM geçtiğimiz aylarda çatısı altında eğitim alan öğrenciler için tasarladığı 'Mezun Kariyer Sistemi'ni hayata geçirerek mezun olan öğrencilerin iş bulmaları ve kendi alanlarına yönelik kariyer hedeflerini planlamaları doğrultusunda yardımcı oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.