SON DAKİKA
Hava Durumu

İmsiad’dan Kamulaştırma Kararına Destek…

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Şeref Demir, 15 Mart 2023 tarih ve 32133 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bursa Kayapa-Hasanağa -Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi ile ilgili acele kamulaştırma kararının Bursa’nın yol ihtiyacının karşılanması yönüyle çok önemli olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İmsiad’dan Kamulaştırma Kararına Destek…

2019 yılında Kayapa-Hasanağa-Kızılcıklı bölgelerinde proje üreten üyeleri ile yaptıkları beklenti anketinde en önemli ihtiyacın Kayapa ve Hasanağa Bulvarları olduğunun belirlendiğini ifade eden İMSİAD Başkanı Şeref Demir, “O günlerde yaptığımız açıklamalarda ‘modern kentleşmenin olmazsa olmazı, bildiğiniz üzere yoldur. Ülkemiz ve Bursa’mızın son dönemde yolların niteliği ve niceliğinde büyük bir mesafe aldığı da hepinizin malumudur. Öyle ki, Bursa’mızın kuzeyinden geçen çevre yolunun, hem kent içi ulaşımda, hem de organize sanayi bölgelerinin büyük ihtiyacı olan kara taşımacılığında sağladığı kazanımlar büyüktür. Bursa’nın güneyinde yer alan Hasanağa, Balkan, Kızılcıklı ve Kayapa gibi mahallerimiz, Hasanağa ve Kayapa mahallelerimizde bulunan organize sanayi bölgelerimiz ve daha güneyde yer alan Mustafakemalpaşa ilçemiz sıranın kendilerine gelmesini sabırla beklemektedirler’ demiştik” şeklinde konuştu.


15 Mart 2023 tarih ve 32133 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla ilgili açıklama yapan İMSİAD Başkanı Şeref Demir sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Resmi Gazete’de belirtilen Bursa Kayapa-Hasanağa-Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi acele kamulaştırma kararı sadece Kayapa ve Hasanağa bölgelerinde yaşayan yurttaşlarımız için değil, Mustafakemalpaşa’da yaşayan yurttaşlarımız ve aslında tüm Bursamız için bir kazanımdır. Şöyle ki, Kuzey Çevre Yolu ile nasıl ki Kestel, Bursamız için daha kolay ulaşılabilir olduysa kısmetse Bursa Kayapa, Hasanağa, Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi, yani Güney Çevre Yolu ile de Mustafakemalpaşa İlçemizde Bursamız için daha kolay ulaşılabilir hale gelecektir. Böylelikle de Mustafakemalpaşa İlçemizin adeta kaderini değiştirecektir. Ayrıca bu yeni yol ile İzmir Yolu’nun yükü de hafifleyecek, Hasanağa ve Kayapa OSB’lerine katkı sağlanacak ve bölgedeki yerleşimlerin ulaşımını rahatlatarak Kayapa ve Hasanağa bölgelerinin gelişimine fayda sağlanacaktır.” 
İMSİAD Başkanı Şeref Demir açıklamasını, “Bursa için büyük önem taşıyan karar nedeniyle, Bursa Milletvekillerimiz sayın Atilla Ödünç ve sayın Mustafa Esgin’e, Karayolları Bursa Bölge Müdürümüze, ilgili Başmühendislerimize sektörümüz ve Bursamız adına teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca bu konu için önemli mesai harcayan İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz’a da teşekkür ediyoruz” diyerek tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.