SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’de hızlı tren hattı konuşuldu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile bir araya geldi. Görüşmede, özellikle yapılması planlanan ve Karacabey’den de geçecek olan hızlı tren hattının güzergahı üzerine istişareler yapıldı. Özkan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Hattın daha verimli kullanılması adına öneri ve görüşlerimizi iletme imkanı bulduk. Bu proje, Karacabey’e çok önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Karacabey’de hızlı tren hattı konuşuldu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile bir araya geldi. 

Görüşmede, özellikle yapılması planlanan ve Karacabey’den de geçecek olan hızlı tren hattının güzergahı üzerine istişareler yapıldı.

Karacabey’e önemli değer katacak

Belediye Başkanı Ali Özkan, projenin Karacabey’in tarım ve turizm potansiyeline önemli bir değer katacağını vurgulayarak, “24 milyar liralık hızlı tren projesi, 201 kilometre uzunluğunda olacak. İlçemizde üretilen tarım ürünleri için de önemli bir nakliye alanı olacak. Yine ilçemiz turizmine de katkı sağlamasını bekliyoruz. Bu önemli proje ile ilgili hızlı tren hattının güzergahında değişiklik öngörülüyordu. Bununla ilgili Karacabey Belediyesi’nin görüşlerini ilettik. Belediyemiz ve ilçemiz menfaatlerine yönelik önerilerimizi sunduk. Ve genelinde de hattın daha verimli kullanılması noktasında çeşitli istişarelerimiz oldu” dedi.

Kesintisiz seyahat konforu

Öte yandan, Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir hızlı tren hattı projesi bittiğinde, Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahatinin kesintisiz yaklaşık 2 saat 15 dakika olması planlanıyor. Projenin 2,5 yılda tamamlanması bekleniyor ve yıllık 30 milyon yolcu ile 59 milyon ton yük taşınabilecek. Bursa, Bilecik ve Balıkesir'i hızlı demiryolu ağına entegre olan projeye, 22 Kasım 2021 tarihinde başlandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.