SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylüyü isyan ettiren kirlilik!

Orhangazi'ye bağlı Gedelek mahallesinde bulunan dereye akan turşu atıkları ve bazı bölgelerden karışan lağım sular o bölgede tarım yapan vatandaşları adeta bıktırdı. Özellikle fabrikalardan dereye dökülen turşu sularına çare bulunmasını isteyen Mahalle halkı, ''Bu kuralıkta pislik içindeki dereden tarım yapmaya çalışıyoruz ama kimse bunu umursamıyor'' diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Köylüyü isyan ettiren kirlilik!

Orhangazi'nin çevresinde birçok dere bulunuyor. Bu derelerde biri de Gedelek mahallesinden geçiyor. Uzun yıllardır akan ve özellikle mahalle halkının kendi imkanları ile tarım yapabilmelerini sağlayan dere son zamanlarda mahalle içinde bulunan fabrikalardaki turşu atıkları ile mücadele ediyor.

Kirliliğe bir de aynı dereye akan lağım suları da eklenince bölgede tarım yapmak neredeyse imkansız hale geldi.

aşanan bu durumun yetkililere bildirilmesine rağmen bir çare bulunmadığını, fabrikalardan çıkan turşu suları ve lağım suları yüzünden her gün derenin daha da kirlendiğini söyleyen Gedelekli vatandaşlar, kirlilik yüzünden kendi imkanları ile tarım yapamadıklarını ama hala sorunun çözülmesi için kimsenin bişey yapmadığını belirterek özellikle fabrikalardan çıkan atıklar için farklı bir yol izlenmesi gerektiğini söylüyor.

"Billur gibi akan su zehire dönüşüyor''

Derenin Gedelek mahallesinin içinden geçen derenin billur gibi tertemiz aktığını ancak mahalle içinde bulunan fabrikaların atıkları nedeniyle zehire dönüştüğünü söyleyen Gedelek'li mahalle halkı, ortak bir dille yaptıkları açıklamada, "Köyümüzün içinden geçen dere tertemizdi ama köyümüzde bulunan fabrikalar bu suyu resmen öldürüyor. İçine turşu sularını, lağımlarını döküyorlar. Dereden artık resmen zehir akmaya başladı ve bu olay her gün yaşanıyor. Defalarca bu konuyu yetkililere ilettik ama kimse vatandaşın yanında olmadı. Bu yüzden biz tarım yapamaz hale geldik lütfen yetkililer artık sesimizi duysun'' diyerek dereye sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.