SON DAKİKA
Hava Durumu

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Mesut Şahin basın açıklaması düzenledi

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Mesut Şahin, parti binasında basın açıklaması düzenledi. Şahin açıklamasında, eski il başkanı Hasan Yıldırım ve 5 ilçe başkanının istifa etmesi sürecini anlatırken Atatürkçülerin en yeni partisi diye bahsettiği Memleket Partisi'ne gönül verenleri birlik ve beraberliğe davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Mesut Şahin basın açıklaması düzenledi

Bursa'da istifa krizi yaşayan Memleket Partisi'nin yeni İl Başkanı Mesut Şahin basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına PM Üyesi Ruşen Sever ile parti mensupları katıldı.

Mesut Şahin'in açıklamaları şu şekilde;

Konuşmalarıma Kurucu İl Başkanımız Güner Aklan'a, ikinci İl Başkanımız Hasan Yıldırım'a ve yönetim kadrolarına bugüne kadarki katkıları için teşekkür ederek başmak istiyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya, partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarından hiçbir zaman kuşkumuz olmadı.

Kıymetli dostlar bildiğiniz üzere; yol göstericisi ve ebedi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan, ilhamını Kuva-i Milliye'den alan, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve Demokrat bir parti olan Memleket Partisi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulmuştur. 120 günde 42 il ve bu illerin en az 1/3 ilçesinde örgütlenmiş, önce ilçe kongrelerini, arkasından il kongrelerini yapmış ve 121. 1.olağan gerçekleştirerek seçimlere girebilme hakkını elde etmiştir. Ve bu Türk Siyaseti açısından bir ilktir. Bu kadar kısa sürede bu örgütlenmeyi sağlayan başka bir siyasi parti olmamıştır.

"İl Başkanı ve 5 ilçe başkanı istifa etti"

Az zamanda büyük işler başaran Memleket Partisi, dönem dönem hızlı örgütlenmenin getirdiği bazı olumsuz durumları da yaşamış ve Bunun bir örneği de çok yakın zamanda, maalesef ki Bursa Örgütümüzde gördük. İl Başkanlığımızla birlikte, Mudanya, Yenişehir, Gürsu, Kemalpaşa ilçeleri yönetimleriyle birlikte, Osmangazi İlçe Başkanlığımız ise sadece Başkan düzeyinde istifa etmiştir. Ancak bilinmelidirk herşeye rağmen Memleket Partisi Bursa'da dimdik ayaktadır. Boşalan yerlere yeni görevlendirmelerin yapılması elzem olmuştur. Özelliklede İl Başkanlığımızın ataması hususunda Genel Merkez düzeyinde ivedi çalışmalar yürütülmüştür.

Bu minvalde görevine devam eden İlçe Başkanlarımızın, Parti Meclisi Üyelerimizin, Genel Başkan Yardımcılarımızın ortak aklı ve önerisi, Genel Başkanımızın da teveccühü ile Bursa'mızın yeni İl Başkanı olarak onurlandırılmış bulunmaktayım.Şahsımla birlikte bu süreci birlikte yöneteceğimiz yönetim kurulu üyelerimizin de aynı şekilde ataması gerçekleşmiş olup; Olağan kongreler sürecine kadar bu kutlu yolda onlarla birlikte emek harcayacağız. Yine bu süreçte il yönetimiyle birlikte Orhangazi ilçe başkanlığımızda yönetim kurulu ataması tarafımızca takip edilmiş olup, bugün basın açıklamasından sonra sayin ilçe başkanımıza yetki belgesini teslim edeceğiz.

"İl başkanı olmak hayalim değildi"

Belirtmek istediğim bir diğer durumda şudur ki; Memleket Partisine sadece üye olmak bile çok onurlu ve çok önemli bir durumken il Başkanı olmak benim için çok kutsal bir görevdir. Ancak İl Başkanı olmak benim hayalim yada hedefim değildi. Hiçbir zamanda olmadı. Eğer bunu hayal etmiş ve istemiş olsaydım, çok kısa bir süre önce yapılan kongrede aday olurdum. Ancak zamanında yapılacak Genel Seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 6 ay kadar kısa bir süre kalmıştır. Bu süre göz önünde bulundurularak örgütlenmenin ve siyasal faaliyetlerin hızla, kaldığı yerden devam etmesi açısından kongreye gidilmeden atama usulüyle bir başkan ve yönetim kurulu oluşturulması gerekiyordu. Ben de bugüne kadar inandığım davada hiçbir sorumluluktan kaçmadığım gibi, bu sorumluluktan da kaçmadım, kaçamazdım.

"Ne yine mi zam gelmiş?"

Bu doğrultuda en az benim ve yönetimim kadar Memleket Partisine gönül vermiş herkesin bu süreçte elini taşın altına koyması, lüzumsuz tartışmalardan uzak durması, partiyi bir adım daha ileriye taşımanın gayretinde olması gerekmektedir. Çünkü başarı sadece birlikte kazanılır. Ve ben örgütümüzün bu hususta gerekli iradeyi ortaya koyacağından çok eminim.
Kıymetli dostlar dedim ya, Birlikte çalışıp birlikte başarmamız gerekiyor çünkü, bir tane ekmeğin 5 TL olduğu, bir kg meyvenin, 1 LT mazotun 25 TL olduğu, Ey Amerika, Ey Yunanistan naralarıyla uyuyup "Ne yine mi zam gelmiş" diyerek uyandığımız günleri hep beraber yaşıyoruz. Ormanlarımız yanarken yangın söndürme uçakları almak yerine uçan saraylar aldığımız, sınırlarımızın delik deşik edildiği, doğudan girişin serbest batıdan çıkışın yasak olduğu, Avrupa'nın bekçiliğini yaptığımız günleri hep beraber yaşıyoruz. Bursada bir işletme camina eleman aranıyor yazmış. İçeriye giren vatandaşımız ilan için geldiğini söyleyince, işletme sahibi kusura bakmayın yabancı çalıştırmıyoruz diyor.. İşletme sahibi Suriyeli ! Yabancıların iş sahibi, yurt sahibi, mülk sahibi olduğu, kendi vatandaşımızın dert sahibi olduğu, kendi yurdunda yabancı olduğu günleri hep beraber yaşıyoruz.

"Gençler umutsuz"

Öte yandan Gençlerin umutsuz ve mutsuz olduğu, onlara gelecek hayalleri kurdurmak yerine en az 3 çocuk isteriz, 5 çocuk isteriz dediğimiz, bu ülkenin zeki çocuklarını bulup yetiştirmek yerine jeli bon rezervleri bulduğumuz, bilim öğretmek yerine dindar ve kindar nesiller yetiştirmeye çalıştığımız, gidin millet bahçesinde kek yiyin yatın yuvarlanın dediğimiz günleri hep beraber yaşıyoruz. Çocuğuna süt içiremeyen, mama alamayan, oyuncak alamayan babanın derdine çözüm aramayıp, kız çocuklarınızı kucağınıza alarak sevmeyin diyen sapık ruhluların fetvalarını dinlediğimiz günleri hep beraber yaşıyoruz.

"Devletin tüm imkanları yandaşlara peşkeş çekildi"

Dış politikada devlet politikasının şahsım politikasına çevrildiği, kardeşim ESAD dan vazgeçip Katil ESED dediğimiz, 4 parmaklı RABİA dan vazgeçip 5 parmakla Sisi ye selam çaktığımız yanar döner günleri hep beraber yaşıyoruz.

Eğitimin, Sağılığın tarikatlara, devletin tüm imkanlarının yandaşlara peşkeş çekildiği günleri hep beraber yaşıyoruz. Tarikat yurtlarında tecavüze uğrayan çocuklar için bir kereden bir şey olmaz diyenleri hep beraber dinliyoruz. Allah belalarını versin bunların. Memleket partisinin iktidarında tek bir evladımızın saçının teline zarar gelsin o tarikat yurtlarına dözerlerle girmezsek namerdiz... Hepsini yerle bir edeceğiz.

Tacizlerin, tecavüzlerin, kavgaların, ölümlerin, cinayetlerin, intiharların giderek arttığı günleri hep beraber yaşıyoruz.

Yani demem o ki başarısızlıklarla dolu 20 yılı hep beraber yaşadık, yaşıyoruz. Hiçbir şeyi beceremeyen tutarsız bir iktidarla karşı karşıyayız.

"Ülkeyi 2 kutuba böldüler"

Bu süreçte başardıkları tek bir şey var ki o da bu ülkeyi iki kutuba böldüler. Bir tarafta hilafet ve saltanat sevdalıları var. Diğer yanda cumhuriyet sevdalıları, vatan sevdalıları, Atatürk sevdaları yani bizler varız.

İktidar bu kutup siyasetiyle oylarını konsolide etmek için her türlü söylemi ve eylemi kendine hak görmekte. Canları istediğinde P yi evde zor tutuyoruz diyor, az işler ters gittiğinde az sıkıştıklarında hepimiz aynı gemideyiz diyor. Peki biz onlara ne diyoruz.." Hadi oradan! Biz sizinle hiçbir zaman aynı gemide olmadık, olmayız ! Sizin atalarınız İngiliz Mandıralı bir gemiyle kaçarken, milleti kaderi ile baş başa bırakırken, bizim atalarımız Bandırma vapuruyla milli kurtuluş mücadelesi veriyordu.. 

"OHAL ve KHK'larla..."

İşte bu zihniyetin torunları tıpkı dün olduğu gibi bu günde emparyalist güçlerle iş birliği yaparak, milletin kaderiyle oynuyorlar. Önce halkın sesi ve iradesini temsil eden parlamenter sistemi yok ettiler. OHAL ve KHK' lar ile tüm hak ve özgürlüklerimizi gasp ediyorlar. Cumhuriyetin tüm değerlerine saldırı içindiler.

Hal böyleyken biz Cumhuriyet Sevdalılarına, biz Atatürk sevdalılarına büyük görevler düşmektedir. Çünkü bizim bu ülkeyi bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir can borcumuz, bir minnet borcumuz vardır.

Kıymetli dostlar bu kötü günleri inanıyorum ki Atatürkçülerin en yeni partisi, en güzide partisi olan Memleket Partisinin iktidarında,

Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığında aşacağız. Bunun yolu da birlikte çalışmaktan ve çok çalışmaktan geçmektedir. Ben tüm örgütmüzü birlikte çalışmaya, cumhuriyetimizi birlikte korumaya ve yüceltmeye davet ediyorum. Ve özellikle de gençlere sesleniyorum. Gençler, kardeşlerim, arkadaşlarım Firavunu öldüren sinek, Hz. Peygamberi koruyan örümcek, İbrahimin yangınını bir damla su taşıyan karınca sahip oldukları güce değil, umutlarına tutundurlar, inançlarına tutundular. İnanın ve umutlarınızı yeşertin başaracağız !

Değerli misafirler bugün buraya geldiğiniz bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Yine bana ve ekip arkadaşlarıma güvenen herkese, bir kez daha teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Basın açıklamasından sonra İl Başkanı ŞahinOrhangazi İlçe Başkanı Şenol Selçuk'a yetki belgesini takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.