SON DAKİKA
Hava Durumu

Mili Ağaçlandırma Günü’nde Yeşil Çevre Ormanı İçin 10 Bin Fidan Dikildi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yeşil Çevre Hatıra Ormanı oluşturmak için 10 bin kızılçam fidanı toprakla buluştu. Hatıra ormanı ile Yeşil Çevre’nin ortaklarının karbon salınımının azaltılmasına önemli katkılar sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Mili Ağaçlandırma Günü’nde Yeşil Çevre Ormanı İçin 10 Bin Fidan Dikildi

Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda her yıl 11 Kasım’da saat 11.11’de 81 ilde fidan dikimi ile kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü, bu yıl da anlamlı çalışmalara vesile oldu. Bursa Osmangazi’ye bağlı Ovaakça Mahallesi’nde hayata geçirilen Yeşil Çevre Hatıra Ormanı için 10 bin kızılçam fidanı, çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı törende toprakla buluşturuldu.

‘DİKTİĞİMİZ FİDANLAR, GELECEĞE NEFES OLSUN’
Bursa’nın geçmişinden aldığı emaneti hakkıyla koruyarak, Yeşil Bursa sıfatına her zaman layık olmaya çalıştığına dikkati çeken Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Yok olanı yerine koymak, fidanları toprakla buluşturmak, doğaya can vermek ve yeşilin hüküm sürdüğü Bursa’yı daha da yeşil yapmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bursa’nın yüzölçümünün yüzde 45’i orman alanlarıyla kaplı.

Bu etkinliğimizle de orman alanlarını artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ormanlarımızda yetişen ağaçlar, kitaptan deftere, kapıdan beşiğe kadar hayatımızın bir parçası. 11 Kasım etkinlikleri kapsamında Bursa’da 50 bin 550 fidanı toprakla buluştururken yılsonunda bu sayı, 2 buçuk milyonu bulacak. Bu etkinlikle diktiğimiz fidanların umut olması ve umutlarımızın geleceğe nefes olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZİ DAHA GÜÇLÜ KILACAK’
AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da “Özellikle 2002 yılından bu yana yaptığı değerli çalışmalardan dolayı orman teşkilatımızı kutluyorum. Ankara’da düzenlenen birçok toplantıda da orman teşkilatımızı her zaman takdir ettiğimi belirtmişimdir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatımız gibi 24 saat esasına dayalı bir çalışma prensibine sahiptir. Bu yönüyle de birçok teşkilatımıza örnek göstermişimdir. Gelecek, sadece eğitim-öğretimle olmuyor. Gençlerimizi üretim adına yaptığımız kesim ve bakım amaçlı tıraşlama işlemleriyle ilgili de bilgilendirmeliyiz” dedi. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ise “Küresel ısınmaya bağlı olarak orman varlıkları tüm dünyada azalırken, biz ülke olarak ormanlarımızı artıran bir ülke konumundayız.

Ağaçlandırmada Avrupa’da birinci, dünyada 6’ncı sıradayız. 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında hasar gören ormanlarımızı onarmak ve yeniden yeşil bir Türkiye oluşturmak için her vatandaşımız adına 3 fidan dikerek 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2022 yılında Türkiye Yüzyılına Nefes teması ile kutladığımız 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü sebebiyle diktiğimiz her fidan, Türkiye Yüzyılı’na nefes olacak, ülkemizi daha yeşil ve daha güçlü kılacaktır” dedi. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın’ın da yer aldığı törende çocuklara çevre bilincini aşılama amacıyla tişört, şapka ve boyama kitabı da dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.