SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar: İçme suyu borularını yüzde 50 seviyesinde değişme noktasına getirdik

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bursada Bugün'de Pınar Yeniyiğit'in sunduğu Fi Kelam programının konuğu oldu. Programda Mustafakemalpaşa ilçesinin altyapı sorunlarına değinen Başkan Kanar; "Benim ilçemin en büyük problemi sağlıksız borulardan gelen içme suyu problemiydi. İlçemizde hem kanalizasyonu hem yağmur suyunu hem de içme suyu borularını yüzde 50 seviyesinde değişme noktasına getirdik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar: İçme suyu borularını yüzde 50 seviyesinde değişme noktasına getirdik

KAYNAK / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün'de Pınar Yeniyiğit'in sunduğu Fi Kelam programının bu haftaki konuğu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar oldu.

2022 yılını değerlendiren Başkan Kanar; "Ekonomik sıkıntılar teğet geçsin diye uğraşan bir hükümetimiz var. 2022'yi hem tedbirli ve gelişim süresinde olan bir yıl olarak değerlendiriyorum" ifadelerinde bulundu.

"Bütçemizin yüzde 80'inden fazlası yatırıma dönmüş durumda"

Kanar; "Şu anda bütçemizin yüzde 80'inden fazlası yatırıma dönmüş durumda. Personel ve giderler haricindeki her şeyi yatırıma döndürdük. 400 milyondan fazla kırsala yatırım yapmışız" dedi.

"İçme suyu borularını yüzde 50 seviyesinde değişme noktasına getirdik"

Mustafakemalpaşa'nın içme suyu problemi hakkında açıklamalarda bulunan Kanar; "Bazen duyuyorum vizyonerlik önemli sözlerini. Vizyoner olmak için ilçenin ve yaşadığınız şehrin trafiğinden, altyapısına yani yüzyıllar boyunca bir kültürü olması lazım. Bunların tamamlanması ve ondan sonra bu vizyoner denilen projelerin yapılması lazım. Benim ilçemde dışkılar dışarıda gezerken, içme suyu boruları sağlıksız borulardan gelirken ben burada GUHEM yapsam NASA yapsam ne olur? Bazı şeyler yapılırken öncelikle o şehrin elzem ihtiyacı karşılanır. Benim ilçemin en büyük problemi sağlıksız borulardan gelen içme suyu problemiydi. İlçemizde hem kanalizasyonu hem yağmur suyunu hem de içme suyu borularını yüzde 50 seviyesinde değişme noktasına getirdik" dedi.

Kanar; "Siz otobandan Eskişehir otobanına varana kadar ben Mustafakemalpaşa'nın bir köyü olan dağdaki köyüme varamıyorum. 131 tane mahallemiz var bizim. Buralara hizmet götürmek gerçekten zor bu şartlarda" açıklamalarında bulundu.

"Yatırımcıları Mustafakemalpaşa'ya bekliyorum"

Yüzölçümü bakımından hak ettiği bütçeyi alamadıklarını vurgulayan Başkan Kanar; "Bütçe yapılan yatırımlarla ondan gelen vergilerle önemli. Şehirler batıya doğru büyür. Bursa'nın en büyük ilçesi Mustafakemalpaşa, yüzölçümü bakımından. Doğaya, çevreye saygılı olan her türlü yatırımcıyı Mustafakemalpaşa'ya bekliyorum" dedi.

Kanar; "Mustafakemalpaşa'nın bir altyapı sorunu var. Altyapı sorununu hallediyor muyuz, başladık mı komple, söz vermediğimiz halde. Biz içme suyuna söz vermiştik. Kanalizasyon ve yağmur suyunu da dahil ettik, oluyor şu anda. Elzem miydi? Elzemdi. Bu olurken pandemi oldu mu? Oldu. Savaş var mıydı? Vardı. Elbette bunların sıkıntısı yansıyacak. Sen karşı tarafa sert çıkıp niye yol olmuyor, asfalt atılmıyor dersen siyasetin popüleritesidir bu."

"AK Parti'deki siyasette ben adayım diyemezsiniz"

Yeniyiğit'in 'Mustafakemalpaşa'dan kimler aday adayı olabilir? Hiç böyle bir düşünceniz oldu mu genel seçimlere dair?' sorusu üzerine Kanar; "Olmadı. AK Parti'deki siyasette ben adayım diyemezsiniz. Eğer gerekli kurumlar sizi oraya aday olarak görüyorsa aday yaparlar. Demek ki oraya layık görmüşler. Ben ilçe başkanıyken sabahleyin telefon açtılar biz araştırma yaptık sen belediye başkanı adayı olmalısın. Belediye başkanıyken halk sana teveccüh gösterecek aday ol karışma dediler. Kural bu" açıklamalarında bulundu.

"İnşallah GES projemizin de açılışına yapacağız"

Sosyal Belediyecilik çalışmalarından bahseden Kanar; "Çok önemli bir nokta. Altyapıdan sonraki ikinci elimizdeki çözüm aş eviydi 6 ayda bitirdik. Bir binayı kompleks haline getirdik hem aş evi hem gıda, giysi bankası hem taziye odası hem de kadın sığınma evi gibi bir tesis haline getirdik. Yakında da inşallah GES projemizin de açılışına yapacağız."

"Tarımda ve hayvancılıkta elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz"

Tarım sektörünün çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Kanar; "Tarım Mustafakemalpaşa'nın değeri. Pandemi ile çok daha iyi anlaşıldı. Belediye üzerinde bir dernek kurduk. Devletimizde pek çok teşvik veriyor ancak çiftçimiz bunu çok bilmiyor. Hangi kurum nereye teşvik, hibe veriyor, hangi projesi var bunları bir noktada topluyoruz. Tarım Müdürlüğümüz de her akşam dolaşıp seminer veriyor. Hem tarımda hem hayvancılıkta elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz"dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.