SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi’den Türk Dünyası’nı Buluşturan Atölye

Osmangazi Belediyesi, bu yıl 17’ncisini düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ile Özbekistan’da bulunan Türk Dünyası ressamlarını bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Osmangazi’den Türk Dünyası’nı Buluşturan Atölye

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri için Orta Asya’dan Bursa’ya gelen ressamları Soğanlı Kültür Merkezi’nde ziyaret etti. “Bursa’nın Fethi ve Tarihi Mirası” konulu atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Dündar, “Bu yıl 17’ncisini düzenlediğimiz Fetih Şenlikleri’mize yenilikler getirdik. Gezek gecesinin yanı sıra Türk Dünyası ressamlarını buluşturduğumuz etkinliklerimize olan ilgi bizleri oldukça mutlu etti.

Ressamlarımız şenlik kapsamında gördüklerini tuvallere dökerek, bu coşkuyu ölümsüzleştiriyor. İncelediğim kadarıyla şimdiden birbirinden güzel eserler ortaya çıkmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu birlikteliğin aramızdaki ebedi kardeşliğin yeni bir nişanesi olarak değerlendiriyorum” dedi.

Ressamlarla tek tek sohbet eden Dündar, atölye çalışmalarının 14 Nisan Perşembe günü saat 12.00’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sergileneceği bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.