SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Halk Eğitim'den 10 bin vatandaşa Kur'an eğitimi verildi

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi, düzenlediği binlerce kurs faaliyeti ile vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Osmangazi Halk Eğitim'den 10 bin vatandaşa Kur'an eğitimi verildi

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren kurum son 1 yılda; 75 alanda 4 bine yakın farklı programdan, 53 alanda binlerce kurs açararak 200 bine yakın vatandaşa dokundu.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin eğitim verdiği önemli alanlardan birisi de Din Hizmetleri alanı.

Elif ba öğretimi,
Kur'an öğretimi,
Tecvidli Kur'an Öğretimi,

Hafızlığa hazırlama gibi 60'dan fazla kursun bulunduğu bu alanda yoğun kurs faaliyetleri düzenlenmekte. Din Hizmetleri alanında açılan kurslarda özellikle, Kur'an-ı Kerim'in topluma tanıtılması ve usulüne uygun olarak öğretilmesi önemli yer tutmaktadır.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse yaptığı açıklamada;"Her eve bir Kur'an, her evde Kur'an okuyan, hedefiyle çıktığımız yolda; Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak son bir yılda; Kur'an-ı Kerim öğretiminde 642 kurs açarak, 9 bin 190 vatandaşımıza eğitim verdik.

İslâm Dini'nin Kutsal Kitabı Kur'an-ı Kerim'in; usûlûnce okunmasının öğretilmesi,ezberlenmesi,anlamlandırılmasına yönelik kursları açmaya devam ediyoruz.

7 Yaşından itibaren tüm vatandaşlarımızı Kur'an eğitimi almaya, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizin kurs açtığı kurum binalarına, OSMEK merkezlerine, okullarımıza, dernek ve vakıflarımıza, camilerimize bekliyoruz.

Sizin en hayırlınız Kur'an-I öğrenen ve öğretendir" diyen Hz. Muhammed (sav)'in çağrısını baş tâcı yaparak toplumumuzun her kesimince, Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesini ve öğretilmesini amaç edindik." dedi.

Vatandaşlarca yoğun talep gören Kur!an-ı öğrenme kurslarına kayıt olmak için, kurs merkezlerine başvuruda bulunmak yeterli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.