SON DAKİKA
Hava Durumu

Uzman isimlerden Bursa için flaş kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara için hafta sonu için kar yağışı uyarısı geldi. Uzman isimden başta İstanbul olmak üzere Bursa için de yoğun kar yağışı ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Uzman isimlerden Bursa için flaş kar yağışı uyarısı!

Hafta sonu ülke genelinde yağışlı ve soğuk sistem etkili olmaya devam edecek. Kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar yağışı etkili olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek.

UZMANLARDAN BURSA UYARISI DA GELDİ

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli yaptığı Bursa açıklamasında hafta sonu kar yağışıyla ilgili olarak “Bursa’ya geldiğimizde hafta sonu itibariyle kar başlıyor. Pazar, Pazartesi, Salı kar miktarı yarım metreyi bulabilir. Ciddi bir kardan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÖRTÜLÜK KAR GELİYOR”

Öte yandan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise yaptığı açıklamada “İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada Kış koşulları daha da etkili olacak. Trafiğe çıkacaklar tedbirli olmalı.” açıklamasını yaptı.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son 5 günlük hava tahmin raporunda da Bursa için hafta sonu ve yeni haftada çarşamba gününe kadar kar yağışının devam edeceği ve hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi.

"BOLLUK BEREKET GELİYOR"

Ökten ayrıca yeni hafta için de “Memleketin çoğu yeri kar alıyor ve alacak. Asıl kar yağışları yeni haftada geliyor. Ülkeye bolluk bereket geliyor.” dedi.

İSTANBUL’A ART ARDA UYARI

Hafta boyunca Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul’un, pazar günü sabah 08.00'den itibaren Sibirya kökenli soğuk bekleniyor.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM verilerine göre; soğuk havanın, kuzeyli rüzgarların (Karayel, Yıldız) 60-80km/s hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacağı bildirildi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, verilerin ardından vatandaşı dikkatli olması konusunda uyardı. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: 
Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.