SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytin Üreticilerinin Derdine Derman Olacağız

İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Orhangazi ilçesinde bir dizi programa katıldı. Tatlıoğlu'nun programında zeytin üreticileri de vardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Zeytin Üreticilerinin Derdine Derman Olacağız

İlçe Başkanı İsmail Kaya ile birlikte Orhangazi'de zeytinlikleri dolaşan Tatlıoğlu; "Böyle giderse, önümüzdeki yıllarda ne zeytini, ne de zeytini üretecek çiftçiyi bulamayacaklar!" Orhangazi Yeniköy'de, zeytin toplarken ziyaret ettiğimiz, emekli öğretmen Fatma hocamız, zeytin hasadının sıkıntılarını dile getirirken "Değil çiftçiliği özendirmek, bitirmek için çaba harcanıyor. Gençlerimiz çiftçi olmak yerine, Orhangazi'deki fabrikalarda asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor. Neden? Çünkü çiftçi olup da verdiği emeğin karşılığını alamamaktansa, alacağı asgari ücretle, kıt kanaat da olsa geçinmeyi tercih ediyor. Mazot, gübre, ilaç ve işçilik fiyatlarına gelen zamlar ortada. Zeytine biçilen değer de ortada. Her geçen sene, bir önceki seneyi aratıyor. Geçen sene sattığımız bir kilo zeytinle 1 litre mazot alabilirken, bu yıl 1,5 kilo zeytin satarak bir litre mazot ancak alabiliyoruz. İşçilik fiyatları çok yüksek. Yüksek olmasına rağmen işçi de bulamıyoruz. Tüm akrabalarımızla bir araya geldik, bahçelerimizdeki zeytinlerimizi birlikte topluyoruz. Böyle giderse, önümüzdeki yıllarda ne zeytini, ne de zeytini üretecek çiftçiyi bulamayacaklar!" diyerek tüm zeytin üreticilerinin sesi oldu.

Bir diğer zeytin üreticisi de devlet bankalarından kredi alamamaktan yakınırken "Özel bankalar yüksek faizle kredi verdiği için, devlet bankalarından kredi almak istiyoruz ama alamıyoruz. Çiftçiye destek olmak için kurulan devletin bankası, bana değil de neden tarımla ilgilenmeyenlere kredi vermeyi tercih ediyor. Biz bu ülkenin evladı değil miyiz?" diyerek dert yandı.

Ülkemizde hem tarımın, hem de hayvancılığın eski günlerine dönmesine az kaldı. İYİ Parti'nin tarım ve hayvancılık politikaları hazır. Hiçbir çiftçimizin zarar etmesine göz yummayacağız. Çiftçimizi, kuraklık oldu, dolu vurdu, hastalık geldi diyerek kara kara düşündürmeyeceğiz. Avrupa'daki çiftçi, ürettiğinden nasıl kazanıyorsa, bizim çiftçimiz de kazanacak. Hem çiftçi kazanacak, hem de milletimiz, sebzeyi ve meyveyi ucuza alabilecek. Çiftçi üretmesin, Türkiye tarımsal üretimde ithalata bağımlı kalsın diye uğraşanlar gidecek, ürettiğinden kazanan, zengin ve mutlu çiftçilerimiz için çözümler üreten İYİ Parti gelecek. Çiftçinin, yetiştiricinin mağdur olduğu son sezon, son hasat olacak inşallah" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.