SON DAKİKA
Hava Durumu

400 yıllık hapis cezası almıştı! Mahkeme 30 yıl sonra 'pardon' dedi

400 yıl hapis cezasını alan ABD'li bir adam, cezasının 30 yılını çektikten sonra hırsızlık suçundan beraat ederek serbest bırakıldı. Yıllar sonra başlatılan soruşturmada, görgü tanığının 'yanlış teşhis' olduğunu söylemesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
400 yıllık hapis cezası almıştı! Mahkeme 30 yıl sonra 'pardon' dedi

400 yıl hapis cezasının 30 yılını çeken 57 yaşındaki Sidney Holmes, silahlı soygun suçlamalarından beraat ettikten sonra serbest bırakıldı.

Holmes, 1988 tarihinde gerçekleşen silahlı soygunda şoförlük yapmakla suçlandığı davayı yeniden soruşturmaya karar vermesinin ardından ABD'nin Florida eyaletinde cezasını çektiği hapishaneden serbest bırakıldı.

'SOYGUNDA ŞOFÖRLÜK YAPTI' İDDİASI

Holmes, 6 Ekim 1988'de tutuklandı ve ardından 1989'da bir jüri duruşmasının ardından, mağazanın dışında bir erkek ve kadını silah zoruyla soyan kimliği belirsiz iki adamın şoförlüğünü yaptığı iddiasıyla mahkum edildi. Eyalet Savcısı Harold Pryor'a göre, iki adam erkek kurbanın arabasını da çaldı.

Holmes, 2020 yılının sonlarında eyalet savcısının mahkumiyet inceleme birimiyle temasa geçti. Pryor, "Mahkumiyet İnceleme Birimi'ndeki (CRU) savcılar, Holmes'in nasıl bir şüpheli haline geldiği ve duruşmada aleyhindeki başlıca delil olan görgü tanığının belirsizliği nedeniyle masum olduğuna karar verdi" dedi.

'BİLİMSEL OLARAK GÜVENİLMEZ'

CRU tarafından yapılan yeniden soruşturma, Holmes'un görgü tanığı kimliğinin, o sırada kolluk kuvvetleri tarafından yaygın olarak kullanılan ve Pryor'un "bilimsel olarak güvenilmez" olarak tanımladığı uygulamalar nedeniyle muhtemelen bir "yanlış tanımlama" olduğunu ortaya çıkardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.