SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ermenistan'a nükleer reaktör kurmayı düşünüyor

Dışişleri yetkilisi Long, "Ermenistan'ın da dahil olduğu bir dizi ülkeye modüler nükleer reaktörler kurulmasının fizibilitesini araştırıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
ABD, Ermenistan'a nükleer reaktör kurmayı düşünüyor

ABDErmenistan'ı da kaplayan bir plan üzerinde çalışıyor. Açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın AvrupaAvrasya ve Orta Asya Destek Programları Koordinatörü Maria Long yaptı. Long, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde düzenlenen 2024 Mali Yılı Devlet ve Dış Operasyonlar Avrupa Bütçesi Alt Komitesi toplantısında konuştu.

Ermenistan planı

Aralarında Ermenistan'ın da olduğu bazı ülkelere nükleer enerji desteği sağlamayı düşündüklerini dile getiren Long, şu ifadeleri kullandı: Ermenistan'ın da dahil olduğu bir dizi ülkeye, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne olan enerji bağımlılığını azaltmaya yardım edebilecek ABD teknolojisiyle üretilmiş küçük modüler nükleer reaktörler kurulmasının fizibilitesini araştırıyoruz.

Enerjide Rusya'ya bağımlılar

Ermenistan, enerji ihtiyacının büyük kısmını Rusya'dan ithalatla karşılıyor. Türkiye sınırına yakın Metsamor Nükleer Enerji Santrali'nden ise ülkenin elektriğinin yaklaşık yüzde 40'ı temin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.