SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Putin, Başkan Erdoğan ile görüşecek .

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rus lider Putin ile görüşmesine dair açıklama yaptı ve “Görüşme dostane değildi ve zorluydu.” dedi. Öte yandan Nehammer, Putin ile yaptığı görüşmede, "Putin'in İstanbul'da başlayan barış görüşmelerine hala güvendiğini, bu hususta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söylediğini" aktardı. .

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Putin, Başkan Erdoğan ile görüşecek .

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Moskova'da Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Avusturya basınına açıklamada bulundu.

"PUTİN DOSTANE DEĞİLDİ"

Temaslarına dair açıklamalarda bulunan Nehammer, "Görüşme çok net ve açık dostane değildi, zorluydu." ifadelerine yer verdi.

Nehammer, "Savaşta iki tarafta kaybediyor. Bunu Putin'e söyledim" ifadelerine yer verdi.

Putin ile görüşmenin genel olarak çok olumlu geçmediğini kaydeden Nehammer, diyaloğun sürmesi ve temasın devam etmesi adına bu girişimin önemli olduğunu ifade etti.

Nehammer, Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile birebir görüşme teklifine herhangi bir tepki vermediğini dile getirdi.

"PUTİN, BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK"

Putin'in Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da başlatılan ve ara verilen görüşmelerin sürdürülmesinden yana olduğunu kaydeden Nehammer, "İstanbul'daki görüşmelere hala güveniyor. Bu hususta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek." şeklinde konuştu.

Nehammer, 9 Nisan'da Kiev'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Rusya'nın başkenti Moskova'da Putin ile görüşeceğini açıklamıştı.

İki lider arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Rusya tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, Nehammer, savaşın başladığı tarihten buyana Putin ile görüşen ilk Avrupalı hükümet başkanı oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN GÖRÜŞME İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Dün bir açıklama yapan Nehammer, Putin'le yapacağı görüşme hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u bilgilendirdiğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.