SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir öpücük 2 yaşındaki çocuğu kör etti!

İngiltere'de 2 yaşındaki Juwan isimli çocuk bir öpücük yüzünden gözünü kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2025 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2025 09:39
Kaynak: Bursada Bugün
Bir öpücük 2 yaşındaki çocuğu kör etti!

İngiltere'de yaşayan 2 yaşındaki Juwan, bir yakını tarafından öpüldükten sonra herpes simpleks virüsü kaptı ve sol gözünü kaybetti. Virüs, gözünde kabarcık oluşmasına ve ardından korneasında 4 mm'lik bir delik açılmasına yol açtı. Bu yara enfeksiyonlara neden oldu ve doktorların tüm çabalarına rağmen göz tamamen işlevini yitirdi. Gözünü korumak için kapakları dikildi.

Ailesi, Juwan'ın görme yetisini geri kazanması için sinir nakli ve ardından kornea nakli planlıyor. Ancak, görme yetisinin tamamen geri gelip gelmeyeceği belirsiz. Juwan'ın annesi, bebeklerin öpülmesinin ciddi sağlık riskleri taşıdığını söyledi.

Aile, Juwan'ın tedavi masrafları için bağış toplarken, diğer ebeveynleri de bu konuda bilinçlendirmek için uyarıda bulundu. Aile, "Bebeğinizi kimsenin öpmesine izin vermeyin. Küçük bir virüs, büyük travmalara yol açabilir." diyerek ebeveyn uyardı.

Kaynak: T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.