SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'de koronavirüs vakaları pandeminin başından bu yana 30 bini aşarak en yüksek seviyelere geldi

Çin hükümetinin tedbir amaçlı getirdiği sıfır vaka politikası, zorunlu kapanmalar ve seyahat kısıtlamalarına rağmen günlük vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Çin'de koronavirüs vakaları pandeminin başından bu yana 30 bini aşarak en yüksek seviyelere geldi

Çin'in Wuhan kentinde çıkan koronavirüs tüm dünyayı kasıp kavurdu. Pekin yönetimi sıfır vaka politikası uygulasa da ülkede vakalar 30 bini aştı. Pandeminin başlamasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Rakamlar, Çin'in 1,4 milyarlık geniş nüfusu ve Batı ülkelerinde görülen vaka sayılarıyla karşılaştırıldığında nispeten küçük. Ancak Pekin'in katı sıfır vaka politikası uyarınca, küçük salgınlar bile tüm şehirleri kapatabilir ve enfekte hastaların temaslarını katı karantinaya alabilir. Ulusal Sağlık Bürosu, çarşamba günü, ülkenin 31 bin 454 yerel vaka kaydettiğini söyledi. Acımasız sıfır koronavirüs baskısı, salgının üçüncü yıldönümü yaklaşırken nüfusun büyük bir bölümünde yorgunluğa ve kızgınlığa neden oldu.

"GEREKLİ OLMADIKÇA" EVLERDEN AYRILMAYIN

BBC'nin haberine gçre, Çin'in sıkı "Sıfır Covid" politikası uyarınca, ülkede vaka sayılarındaki en ufak artış, sert kısıtlamaları ve zorunlu karantina uygulamalarını beraberinde getiriyor.

Dünyanın en büyük iPhone fabrikasının bulunduğu Zhengzhou kentinde de kısıtlamalar artırıldı. Kovid önlemlerine ve düşük ücretle çalıştırılmalarına tepki gösteren işçiler, fabrikada protesto gösterileri düzenlemişti. Gösteriler sırasında işçilerle polis arasında çatışma çıkmıştı.

Fabrikanın sahibi olan Foxconn şirketinin, yeni işe alınanlara, tesisten derhal ayrılmaları karşılığında 1400 dolar ödemeyi kabul ettiği bildiriliyor.

Yaklaşık 12 milyon nüfuslu Zhengzhou'da yerel yönetim, negatif Kovid test sonucu olmayan ve yetkililerden izin almayanların, kent merkezinden ayrılmalarını yasakladı.

Kent halkına ayrıca, "gerekli olmadıkça" evlerinden ayrılmamaları tavsiye edildi. Cuma gününden itibaren 5 gün boyunca uygulanacak kısıtlamalar 6 milyondan fazla kişiyi etkileyecek.

ÜRETİMİ DE VURDU

Şiddetli protestoların yanı sıra dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde üretimi de vurdu.

Pekin, Şangay, Guangzhou ve Chongqing dahil olmak üzere birçok şehir, vakalar arttıkça karantina kurallarını sertleştirdi.

Pekin yetkilileri, alışveriş merkezleri, oteller ve hükümet binaları gibi halka açık yerlere girmek isteyenler için 48 saat içinde negatif bir PCR testi sonucunu zorunlu kıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.