SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Reisi konuşurken salonu terk ettiler

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ve Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi protesto ederek salonu terk etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Reisi konuşurken salonu terk ettiler

İsrail Büyükelçisi Erdan, New York'taki BM Genel Kurulu'na hitap eden Reisi henüz konuşmasının başındayken, Cumhurbaşkanın pazartesi günü dile getirdiği Holokost hakkındaki sözlerine tepki olarak salondan ayrıldı. Erdan, Holokost'tan kurtulan büyükannesinin fotoğrafını elleriyle kaldırarak genel Kurul salonundan çıktı.

Reisi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Holokost'un gerçekten olup olmadığını doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu" ifade etmişti.

YEMEN LİDERİ DE İRAN'IN HUSİLERE DESTEĞİNİ PROTESTO ETTİ

Öte yandan Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi de İran'ın Yemenli Husi milislere verdiği desteği sürdürmesi nedeniyle Reisi'yi protesto etti.

Alimi, BM Genel Kurulu'nda başkanlık ettiği Yemen heyeti ile birlikte İran Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında salondan ayrıldı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.