SON DAKİKA
Hava Durumu

İstenmeyen gelin, Kraliçe için ağladı

Kraliyet ailesine girdiğinden beri tartışmaların merkezinden bir an olsun düşmeyen, Birleşik Krallık'ın "istenmeyen gelin"i Meghan Markle, 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenazesinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İstenmeyen gelin, Kraliçe için ağladı

Dünyanın dört bir yanında canlı yayınlanarak ekranlara gelen Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreni, dünyada ilk haber... Westminster Kilisesi'ndeki devlet töreninin ardından Kraliçe'nin cenazesi Wellington Arch'a taşındı. Son durak, Windsor Sarayı olacak.

Prens Harry ile Mayıs 2018'de Windsor Kalesi'nde evlendiğinden beri Meghan Markle, bir an olsun dünya gündeminden düşmedi. Takvim yaprakları 2020'nin Ocak ayını gösterdiğinde ise Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan, İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini ve ekonomik olarak bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmaya başlayacaklarını açıkladı. Çift daha sonra California'ya taşındı ve Kraliyet Ailesi ile araları bir daha eskisi gibi olmadı. Hatta Kraliçe Elizabeth'in 96 yaşında hayata veda etmesinin ardından, Kral Charles'ın oğlu Harry'ye "Meghan'ı sakın getirme" diyerek, Meghan'ın böylesine üzücü bir zamanda Balmoral'da olmasının doğru olmadığını ve hoş karşılanmayacağını ifade etmişti.

Böyle olunca tüm gözler Meghan'a çevrildi ve Düşes, bugün dünyanın dört bir yanından liderlerin katıldığı cenaze töreni sırasında kameraların merakla takip ettiği isimlerden biri oldu. Kıyafetlerinden duruşuna, bakışlarından mimiklerine kadar her şeyi incelendi ve her anı fotoğraflandı. Sussex Düşesi, Camilla, Kraliçe Consort, Kate, Cambridge Düşesi ve çocukları Prens George ve Prenses Charlotte'un yanında dururken duygusal anlar yaşadı.

41 yaşındaki Meghan, Kraliçe'nin tabutunun arkasındaki alayla manastıra girdi. Prens Harry ve Sussex Düşesi eşi Meghan, tabutu takip ederken el ele tutuştu. Önünde Cambridge'in en büyük iki çocuğu Kate ve Wessex Kontesi Sophie ile birlikte Prens Edward vardı. Ayinden önce, düşes, II. Elizabeth'in tabutunun sunağa yerleştirilmesini izlerken Kate, George ve Charlotte'un yanında kısa bir süre durdu.

Meghan, Kraliçe II. Elizabeth'in tabutuna bakarken gözyaşlarını tutamadı. Düşes, ağlamamaya çalışsa da gözünden süzülen bir damla yaş, dikkatli bakışlardan kaçmadı.

Daha sorna o ve Harry, Prenses Beatrice ve kocası Edoardo Mapelli Mozzi ile birlikte ikinci sıradaki yerlerine oturdular. Prens Harry ve Meghan, California'da yaşıyor ancak 8 Eylül'de Kraliçe'nin hayatını kaybetmesinden bu yana Birleşik Krallık'ta kalıyorlar.

Törenden önce Sussex Dükü, Kraliçe'nin tabutunun arkasında birlikte yürümek için kardeşi Prens William ile olan kavgasını bir kenara bıraktı. Harry artık kıdemli bir kraliyet mensubu olmadığı için üniforma yerine sivil bir takım giyiyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.