SON DAKİKA
Hava Durumu

Nepal'de düşen yolcu uçağında can kaybı artıyor!

Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağının Pokhara Havaalanı'na iniş yapmaya çalıştığı esnada düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 67'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Nepal'de düşen yolcu uçağında can kaybı artıyor!

  Nepal'in başkenti Katmandu'dan yerel saatle 10.33 sıralarında havalanan Yeti Havayolları'na ait çift motorlu ATR 72 tipi yolcu uçağının Pokhara Havaalanı'na iniş yapmaya çalıştığı sırada düştüğü kazada bilanço ağırlaşıyor.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede kazanın son durumuna ilişkin açıklama yapan Nepal Polisi, "Şu ana kadar 31 ceset hastaneye götürüldü. Ayrıca kaza alanında 36 cansız beden daha bulundu" ifadelerini kullandı. Kalkıştan yaklaşık 20 dakika sonra düşen uçakta, 4 mürettebat ile 2'si bebek 68 yolcu bulunuyordu. Uçakta 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandaşının yanı sıra İrlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa vatandaşları da vardı. Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal kabineyi acil toplantıya çağırmıştı. 





  Nepal'de 29 Mayıs 2022'de turizm kenti Pokhara’dan kalkarak ülkenin batısındaki Jomsom kasabasına giden Tara Air’e ait uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra kule ile irtibatı kesilmiş ve ardından düştüğü belirlenmişti. Arama kurtarma çalışmaları sonrasında uçağın enkazını bulan ekipler, iki günün sonunda 22 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı. Uçakta 13 Nepalli, 4 Hint, 2 Alman yolcu ile 3 mürettebat bulunuyordu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.