SON DAKİKA
Hava Durumu

Peskov, Batılı ülkeler tarafından Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin açıklama yaptı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkeler tarafından Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması Ukrayna'daki askeri operasyonları etkilemeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Peskov, Batılı ülkeler tarafından Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin açıklama yaptı

Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkeleri tarafından Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması kararının alınmasına Rusya'dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya'yı ekonomik olarak zora sokması beklenen kararın Rus ordusunun Ukrayna'daki askeri operasyonlarını etkilemeyeceğini söyleyen Peskov, "Rusya Federasyonu ekonomisi, özel bir askeri operasyon çerçevesinde tüm ihtiyaç ve gereksinimleri tam olarak karşılayacak potansiyele sahiptir ve bu tür engellemeler operasyonları etkilemeyecektir. Ancak bu önlemler küresel enerji piyasasındaki istikrarı kesinlikle etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

Tavan fiyat uygulamasına karşı kendilerinin de bir yanıt vereceğini belirten Peskov, "Bir karar hazırlanıyor. Herhangi bir tavan fiyatı tanımayacağımız açıktır. Yaptırımlar nedeniyle elbette bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Ancak bunlar şu ana kadar kritik nitelikte olmadılar. Uzmanlar, Rus ekonomisinin bu koşullara uyum sürecini görüyorlar, bunu inkar etmek profesyonelce bir yaklaşım olmaz. Yaptırımların Avrupa ülkelerine verdiği zarar konusunda sessiz kalmak da profesyonel bir yaklaşım olmayacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.