SON DAKİKA
Hava Durumu

Stadyumda facia! Dünyayı şoka uğratan görüntüler

El Salvador'da bir maç devam ederken stadyumun kapılarına yığılan kalabalık, en az 12 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Stadyumda facia! Dünyayı şoka uğratan görüntüler

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir futbol maçında çıkan izdiham başkent San Salvador'daki bir stadyumda faciaya yol açtı. El Salvador liginde Alianza ile FAS arasındaki futbol karşılaşması Cuscatlan Stadyumu'nda başladı. Bir grup seyirci, kapıların kapasına rağmen stadyuma girmeyi denedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, taraftarların güvenlik çitlerini aşarak stadyuma girmeye çalıştıkları görüldü.

Maç devam ederken meydana gelen izdihamda en az 12 kişinin ezilerek hayatını kaybettiği bildiriliyor. 100'ü aşkın yaralı ise ambulanslarla hastanelere taşındı.

Yerel ve uluslararası medyaya yansıyan görüntülerde, izdihamda sıkışan taraftarlara sağlık ekiplerinin yanı sıra futbolcuların da yeşim çimlerin üstünde müdahale ettiği, yanı sıra yaşamını yitiren taraftarların üstlerine pankartların örtüldüğü göze çarptı.

Daha önce can kaybını dört olarak açıklayan polis, kurbanların tümünün 18 yaşından büyük olduğunu belirtiyor.

El Salvadorlu yetkililer, bir grup taraftara sahte bilet satıldığını ve söz konusu biletleri alan taraftarların izdihama neden olduğunu tahmin ediyor. 

San Salvador'da karşı karşıya gelen Alianza ve FAS takımlarının maçı, izdiham sonrası tatil edildi.

El Salvador lideri Nayib Bukele, 'eşi benzeri görülmemiş' olarak tanımladığı trajedide parmağı olan herkesin soruşturulacağını söyledi. Takımlar, yöneticiler, stadyum yetkilileri, lig ve federasyonun soruşturmadan geçirileceğini kaydeden Bukele, ihmali tespit edilen herkesin cezasız kalmayacağını da ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.