SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'daki helikopter kazası gizemini korumaya devam ediyor

Ukrayna, İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı dahil 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının şokunu yaşıyor. Kazanın sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırılıya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ukrayna'daki helikopter kazası gizemini korumaya devam ediyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi.

GereşenkoFacebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz" dedi.

Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy, Birinci Yardımcısı Evgeniy Enin ve sekreteri Yura Lubkoviç'in yanı sıra helikopterde bulunanların tümünün yaşamını yitirdiklerini hatırlatan Geraşenko, şunları kaydetti:

"Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

 HELİKOPTER KAZASINDA 14 KİŞİ ÖLDÜ, 25 KİŞİ YARALANDI

Konuşmasında, başkent Kiev bölgesine bağlı Brovari kentinde bu sabah saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve ekibinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Zelenski, kaza sonucu 18 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.