SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Korumasındaki Çocuklar Bilim İnsanı Olma Yolunda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altındaki çocuklardan bilim ve teknolojiye ilgisi olanlar Bilim Türkiye Eğitim Programı kapsamında düzenlenen kamplara katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2022 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2022 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Devlet Korumasındaki Çocuklar Bilim İnsanı Olma Yolunda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altındaki bilim ve teknolojiye meraklı çocuklar için bilim kamplarında eğitim programları planlandı.

Bakanlığa bağlı kuruluşlardaki çocukların akademik, sportif, sanatsal ve kültürel başarılarının artırılması amacıyla çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliğinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından yürütülen Bilim Türkiye Eğitim Programı’nın 2022 yaz dönemi bilim kamplarına bakım ve koruma altındaki çocukların da katılması amacıyla çalışma başlatıldı. 

Bakım ve koruma altındaki 6-14 yaş grubu çocuklardan bilim ve teknolojiye ilgi duyan toplam 300 ilkokul ve ortaokul öğrencisi çocuk için ağustos ayında birer haftalık programlar planlandı.

Çocuklara Bilim Gaziantep, Bilim Gaziosmanpaşa, Bilim Beyoğlu ve Bilim Fatih kamplarında Matematik,  Tasarım, Teknoloji, Doğa Bilimleri ve Astronomi-Havacılık alanlarında oluşturulan atölyelerde temel eğitimler veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.