SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Nebati’den Asgari ücret için kritik mesaj

Asgari ücret 2023 zammı için hükümet çalışmalara hız verirken ekonomi yönetiminden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada asgari ücret için kritik mesaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Nebati’den Asgari ücret için kritik mesaj

Sabah’a konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz” diyerek asgari ücret için heyecanlandıran bir açıklamada bulundu.

TESPİT KOMİSYONU’NUN İLK TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Şimdi ise gözler 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. 7 milyondan fazla vatandaşın beklediği rakam için 15 kişilik komisyon toplanacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN BEKLENTİ ARAŞTIRMASI

Bu kapsamda vatandaşların beklentilerinin karşılanması için Çalışma Bakanlığı kritik bir adım attı. 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri tespit edilecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce tamamlanacak anketin sonuçlarının, komisyon toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

Bakanlık, 2022'deki asgari ücreti belirleme sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadroyla araştırma yapmıştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Eğer beklentiler doğrultusunda yüzde 50’lik bir artış gerçekleşirse asgari ücretin 8 bin 250 TL olması gündemde. Ancak bazı uzmanlar asgari ücret için 7 bin 500 TL seviyelerini işaret etse de bazıları da 10 bin TL bandının sürpriz olmayacağını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.