SON DAKİKA
Hava Durumu

Borsa İstanbul'da acil toplantı

Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu ve Borsa İstanbul'un devre kesicilerinin çalışmasını zorunlu kılan gelişmelerde İş Bankası'nın MIR sistemini askıya almasının da etkili olduğu belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Borsa İstanbul'da acil toplantı

Geçen haftayı yüzde 9 ekside kapatan Borsa İstanbul'da sabah saatlerinde toparlanma görülürken öğleden sonra tekrar satışlar başladı. Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu ve Borsa İstanbul'un devre kesicilerinin çalışmasını zorunlu kılan gelişmelerin ardından Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde başlayan zirve ile duruma çare aranacağı belirtildi.  

HaberTürk gazetesinden Rahim Ak'ın haberine göre,  bir süredir bankacılık hisselerinde yapılan olağanüstü işlemlerle 1.5 ayda yüzde 59 yükselen borsada günlerce tavan olan kamu bankaları ve bir kaç hissede bu kez sürecin tersine dönmüş olması ve taban satışlarının bugün de sürmesi nedeniyle acil zirve toplanıyor.

Borsada devre kesici uygulandı

Saat 17.00 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalıştırılarak işlemlerin geçici olarak durdurulduğu bildirilmişti. Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 17.07 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin tetiklendiği ve Pay Piyasası'ndaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtilmişti. 

Borsa günü sert düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 5,26 değer kaybıyla 3.199,54 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 177,79 puan azalırken, toplam işlem hacmi 54,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.