SON DAKİKA
Hava Durumu

Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan yapılacak ihracat destekleri belirlendi

İhracatın sürdürülebilir artışının sağlanması için şirketlerin ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazandırılması amacıyla 'Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan (DFİF) yapılacak ihracat destekleri belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan yapılacak ihracat destekleri belirlendi

Cumhurbaşkanlığı'nın 'İhracat Destekleri' hakkında kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, şirketlerin ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazandırılması amacıyla tasarım ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, ürünlerinin yurt dışında tanıtımı, pazarlanması, tutundurulması ve markalaşmasının desteklenmesine yönelik giderler ile ihracatımızın sürdürülebilir artışının sağlanması için gerekli diğer faaliyetlere ilişkin giderlerin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan (DFİF) karşılanmasını düzenlemek amacıyla hazırlandı.

Buna göre, şirketlerin yurt içi marka tescil belgesine sahip oldukları markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve yıllık 750 bin TL'ye kadar desteklenecek. Şirketler, marka tescili ve korunmasına yönelik destekten en fazla 4 yıl süresince yararlanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.