SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğal gaza dev indirim: Faturalara yansıyacak mı?

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar doğal gaz faturalarını düşünmeye başladı. Pandemi ile başlayan Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ile büyüyen enerji için sevindirici haber geldi. Gaz referans fiyatından doğal gaz alan sanayi şirketleri için Aralık ayı fiyatları Kasım ayına göre yüzde 21 indirimli gerçekleşecek. Enerji uzmanı Mehmet Doğan, bu indirimden vatandaşlarında yaralanmasını beklediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Doğal gaza dev indirim: Faturalara yansıyacak mı?

Pandemi ile başlayan daha sonra Rusya ve Ukrayna savaşı ile büyüyen enerji krizine yönelik ülkelerin arayışları devam ediyor. Kış ayları ile birlikte sorunun daha da büyüdüğü enerji için müjdeli haber Enerji Uzmanı Mehmet Doğan'dan geldi.

Enerji Uzmanı Doğan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, Avrupa'da bollaşan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ile enerji fiyatlarında indirim olacağını ve bu indirimlerden vatandaşların faydalanabileceğini söyledi.

ŞİRKETLER, DOĞAL GAZ'I İNDİRİMLİ ALACAK

"Gaz Referans Fiyatından doğalgaz alan sanayi şirketleri için Aralık ayı fiyatları Kasım'a göre %21 indirimli gerçekleşecek. Kasım'da referans fiyat 25.911 TL/1000 m3 idi. Aralık ayında 20.543 TL/1000 m3 olarak uygulanacak. Önemli gelişme."

"Bu durumun en büyük sebebinin AB'de havaların sıcak geçmesi nedeniyle, LNG'nin bollaşarak, Türkiye'nin bu durumdan istifade etmesi şeklinde yorumluyorum. Bakalım ürün fiyatlarına bu indirimler yansıyacak mı?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.