SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli maaşlarına 8 bin 500 lira talebi!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM'nin önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Milletvekili Serkan Topal, emeklilerin artık geçinemediğini söyledi ve maaşlarının asgari ücret kadar olmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Emekli maaşlarına 8 bin 500 lira talebi!

Genç yaşta çocukların çalıştığını, staj yaptığını, kimilerinin parmağını kaybettiğini, kimilerinin gözünü kaybettiğini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, ama stajyerliğinin SGK başlangıcı olarak görülmediğini, getirilmediğini belirtti ve şunları dile getirdi: "Lütfen, EYT kanun teklifinde bunların da, bu staj mağdurlarının mağduriyetini de giderelim. Bir kez daha söylüyoruz: Kimileri parmağını kaybetti, kimileri gözünü kaybetti; zaten MHP'nin bu konuda da sözü var, destek verecekler.

Şimdi EYT'liler sürekli bizi arıyor, artık oyalamayın ya. Kimileri kredi aldı, kimileri ödedi, yeter artık! Lütfen, bu konuda bir an önce girişim yapın, getirin, Veli Ağbaba'nın dediği gibi, biz bir saat içerisinde destek vereceğiz."

Serkan Topal sözlerine şöyle devam etti:

"Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya 'En düşük emekli aylığı 5.500 lira.' Bakın, 5.500 lirayla Hatay'dan Ankara'ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK Partili milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin.

Zorunlu emekliye ayrılan uzman çavuşlar

"Bugün gerçekten benim telefonum susmadı. 45 yaşında zorunlu olarak emekliye ayrılan ve 3600 ek göstergeden yararlanamayan uzman çavuş arkadaşlarımız var; gerçekten bugün benim telefonum kitlendi. Lütfen, EYT'yi getirdiğiniz zaman da zorunlu olarak emekliye ayırdığınız bu uzman çavuşları da EYT kanununa bir madde olarak ekleyelim ve bunların bu mağduriyetini giderelim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.