SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT'liler için prim şartı!

Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi için sona gelindi. Mecliste süren bütçe görüşmelerinin tamamlanması ardından içerisinde EYT'nin de bulunduğu “Torba Teklif”i meclis gündemine gelecek. Düzenleme ile birlikte yaklaşık 1,5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
EYT'liler için prim şartı!

Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ile birlikte içinde Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenlemenin torba teklifle Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2023 Bütçe teklifinin aralık ayının ilk haftasında Meclis Genel Kurul’una gelmesi planlanıyor. AK Parti kurmayları, 20 Aralık’a kadar görüşmelerin tamamlanması ile birlikte içinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin de yer alacağı bir “Torba Teklif”in Meclis gündemine getirileceğini kaydetti.

MECLİSE GELECEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti kaynakları, "Yılbaşından önce EYT’nin de içinde olacağı bir torba getirilmesi yüksek ihtimal gözüküyor. Başka bazı düzenlemeler de söz konusu. Bütçe sonrası bu konuları gündeme alıp, bu yılın takvimini tamamlayacağız" dedi.

TASLAK BAKANLAR KURULU'NA SUNULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki EYT ile ilgili hazırlıklar da tamamlandı. Taslağın, 21 Kasım’da yapılması planlanan bakanlar kurulu toplantısında sunulabileceği belirtiliyor. Yürürlük tarihinin 1 Ocak 2023 olacağı düzenleme ile emeklilikte yaş sınırına takılanların bu tarihten sonra, prim gün sayılarının tamamlanması şartıyla, emeklilik hakkı elde etmeleri öngörülüyor.

İlk etapta yaklaşık 1,5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonrasında bu sayının 4 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.