SON DAKİKA
Hava Durumu

Primler artınca trafik sigortası, dolandırıcıların yeni rant kapısı oldu

Bu dolandırıcılığın iki şekilde yapıldığına dikkat çeken Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı, "Aracını yeni satan ya da trafik sigortasının yenilemesi gelen kişilere ulaşarak uygun fiyatlı sigorta yapacağım diyerek insanları dolandırıyorlar. Hatta bazı dolandırıcıların sahte poliçe bile düzenlediği belirtiliyor" diyerek vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2022 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Primler artınca trafik sigortası, dolandırıcıların yeni rant kapısı oldu

Araçların trafik sigortasının yenilemesinin geldiğini ya da yeni bir araca sigorta yapılması gerektiğini öğrenen dolandırıcılar, ucuz teklif verip vatandaşı dolandırmaya başladı.

Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.

"Aracını yeni satan ya da trafik sigortasının yenilemesi gelen kişilere ulaşarak uygun fiyatlı sigorta yapacağım diyerek insanları dolandırıyorlar. Hatta bazı dolandırıcıların sahte poliçe bile düzenlediği belirtiliyor. Böyle bir şey kulağınıza geldi mi?" diyen Turusan Bağcı şöyle devam etti:

“İki şekilde yapıyorlar. Bir tanesi yüzde 80-85 internet sayfalarını taklit ediyorlar. Sonra insanlar fiyatlar da çok yükseldiği için 4 bin lira ile 10 bin lira arasında trafik sigortasını internette yüzde 50 indirimli görüyor. O yüzden de buna kanıyorlar."

Milliyet'te yer alan habere göre; "Tüketiciler, fiyat farklılıklarına kanmasın" uyarısında bulunan Turusan Bağcı, "Özellikle büyükşehirlerde fiyat farkı o kadar çıkmıyor. Yüzde 5 maksimum yüzde 10 çıkar. Tüketicilere uyarım fiyat farklılıklarına kanmasınlar. Ucuz fiyat veriyorlar, kredi kartıyla para çekiyorlar, çoğu zaman da sahte poliçe gönderiyorlar. Böylelikle kişiler sahte olduğunu anlamıyor. Polis çevirmesine yakalandıklarında poliçelerinin sahte olduğunu öğreniyorlar. Araç sürücüsünün aracı bağlanıyor ve tüketici mağdur oluyor" ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.