SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik sigortasında yeni dönem!

Trafik sigortasındaki fiyat artışlarının önüne geçilmesi için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu 7. basamakta bulunan ve 5 yıldır kaza yapmayan sürücülerin 8. basamağa yükseltileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Trafik sigortasında yeni dönem!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz. Dinamik basamak yöntemiyle 7. basamakta bulunup 5 yıldır kaza yapmayan sürücüler 8. basamağa çıkacak ve sigorta poliçelerine yüzde 50 indirime ulaşacak. Çok riskli sürücüler 0. basamakta bulunacak ve yüzde 200 prim uygulanacak" dedi.

"TAŞIYAMAYACAKLARI YÜKÜ BİNDİREMEYİZ"

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bizim 25 milyon araç sahibine trafik poliçesini uygun vermek hükümlülüğümüz var. Bu poliçeyi satan sigorta şirketlerinin sermayedarları var bunlara taşıyamayacakları yükü bindiremeyiz.

ABSÜRT RAKAMLAR DOLAŞTI

Sektör çok riskli sürücüleri 2016 yılında fiyatlama politikasını başarılı bir şekilde yönetemediği için 20117’de tavan tarife geldi. Çok yüksek sürücülere yüksek fiyatlar önerildi. Serbest tarife iyi yönetilemedi ve maalesef ortada absürt rakamlar dolaştı. Bunlar sürücü nezdinde algıyı bozdu.

SDDK olarak biz dinamik basamak yöntemine geçeceğiz. Her basamağın kendi hasar primini kendi içerisinde değerlendireceğiz. Küçük dokunuşlar yaparak acentelerin sorununu minimize etmeye çalışacağız. Acentemiz de poliçe satabilecek. Tüm bu tedbirlere rağmen sigorta şirketlerimizin hayatın olağan akışına aykırı davranışlarını görürsek radikal yaptırımlar getireceğiz. Bunların ne olacağını en geç önümüzdeki hafta bir genelge yayınlayarak paylaşacağız.

Çok iyi sürücüler basamağı bir kişi girmiş kaza yapmamış hala 7. basamakta. 4. basamak baz tarifedir. Onun üzerinde indirim artırımlar gelir. Çok iyi sürücüler 7. basamakta 5 yıldır kaza yapmayan sürücülerimiz için 8. basamağa getiriyoruz bunlara yüzde 50 indirim vereceğiz. Şu anda 7. basamaktaki indirim yüzde 42 bunu 8. basamağa geçenler için yüzde 50’ye çıkaracağız 8 puanlık bir iyileştirme önemli bir iyileştirmedir.

Sıfır çok riskli sürücülerde bunlara ben trafik canavarı olarak nitelendiriyorum. 1. basamaktaki artışı minimum yüzde 200 yapacağız. İyi sürücü kötü sürücü ayrımını tavan tarifeye rağmen mümkün mertebe belirginleştireceğiz. Her basamağı kendi içerisinde tarife ile sürücü davranışları ile 0 ile 8. basamakla kontrol etmeye çalışacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.