SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Rusya'ya ihracatta Türk lirası kabul edilecek

TCMB İhracat Genelgesi'nde Ukrayna ve Rusya'ya yapılan veya yapılacak ihracatla ilgili önemli bir düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, her iki ülkeye ihracat yapan veya yapacak olanların ihracat bedellerinin Türk Lirası olarak kabul edilmesinin önü açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ukrayna ve Rusya'ya ihracatta Türk lirası kabul edilecek

TCMBHazine ve Maliye Bakanlığının 07.04.2022 tarihli talimatı üzerine İhracat Genelgesinde 08.04.2022 tarihinde değişiklik yapıldı. "Geçici madde" olarak yapılan düzenlemede, "Ukrayna ve Rusya'ya gerçekleştirilmiş veya gerçekleştirilecek ihracat işlemleriyle ilgili olarak ihracat bedellerinin döviz cinsinden beyan edilmiş olsa dahi Türk Lirası olarak da kabulü mümkündür" ifadeleri yer aldı.

DÖVİZ ÜZERİNDEN YAPILIYORDU

Bilindiği üzere Kambiyo Mevzuatında genel kural; "ihracat bedellerinin beyan edilen Türk parası veya döviz üzerinden yurda getirilmesi esas olup bedelin beyan edilenden farklı bir döviz üzerinden getirilmesi mümkündür" şeklinde yer alıyor.

Aynı zamanda "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılan ihracatta, ihracat bedeli birinci fıkrada belirtilen belgelerde döviz olarak gösterilmiş olsa dahi Türk lirası olarak kabul edilebilir" olduğu belirtiliyor.  

Yeni yapılan geçici madde düzenlemesi ile "Türk Lirası ile ihracat" kapsamına Ukrayna ve Rusya da dahil edilmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.