SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD açıkladı: Bolu'daki deprem Marmara'yı tetikler mi?

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar bugün Bolu ve İran'da meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. Tatar, Bolu'daki 4.8 büyüklüğündeki depremin Marmara'da beklenen depremi tetiklemeyeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
AFAD açıkladı: Bolu'daki deprem Marmara'yı tetikler mi?

İşte AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Şunu belirtmekte yarar var. 4.8 büyüklüğündeki deprem Kuzeydoğu Anadolu Fay zonunda meydana gelen bir deprem. Birbirinden farklı artçı sarsıntılar da meydana geldi.

 Marmara'dan geçen fayları tetiklemesi mümkün değildir. Depremin 39. günündeyiz 2 ana deprem sonrasında arkasından 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra artçı sarsıntılar 17 bin 750'yi buldu. 18 bine yakın artçı sarsıntı meydana geldi.

Büyük bir bölümünü vatandaşlarımız hissetmiyor. 4 ile 5 büyüklüğündeki artçı sayısı 500'ü geçti. 505 tane artçı sarsıntı oldu. Dereceli bir şekilde sayıları azalıyor. Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edecek.

Hasarlı binalarda zarar oluşturabilir. Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemeleri büyük önem taşıyor. 6 bin civarında artçı sarsıntı dışında birbirinden bağımsız depremlerin olduğunu söyleyebiliriz. 24 bin civarında depremin meydana geldiğini söylemek mümkün. Hiçbir depremin saatini yerini olacağı günü bilmemiz mümkün değil. Ülkemiz Deprem ülkesi. Hissedebileceğimiz büyüklükte deprem üretebilecek faylar var.

Doğru ve sağlıklı bilgiye erişmek vatandaşlarımızın en temel hakkıdır. Sosyal medya üzerinden yapılan tüm paylaşımda bu gerçeğin unutulmaması büyük önem taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.