SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Soylu Ankara'da cemevlerine saldırı olaylarına dair, "Türkiye üzerinden yapılmaya çalışılanlar var. Fay hatları tetiklenmeye çalışılıyor." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Soylu'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle: Batı ile doğu orasında bir köprüyüz. Büyük bir medeniyetin devamıyız. Kültürleri içimizde hamurlayarak bulunduğu bir coğrafyanın içindeyiz. Türkiye üzerinden yapılmaya çalışılanlar var. Cemevleri olayında bunu gördük. Kimi zaman laik-antilaik olarak çerçevelenmeye çalışıldı. Hepimiz tecrübe ediyoruz. Kamunun tecrübesi oluyor, terörle mücadele edenlerin bir tecrübesi oluyor. 21. asrın başından itibaren geçmişte bunları yaşayıp hissetiysek Cumhurbaşkanımız da nasıl birbirilerine sokulmak istendiğini, bu kavganın bize zaman ve güç kaybettiren bir kavga olduğunu biliyor. Fay hatları tetiklenmeye çalışılıyor. Birileri sürekli toplumu tahrik etmeye ve dejenere etmeye çalışıyor. Bugün Kürt olduğunu dile getiremeyen vatandaşımız var mı? Babası dede olan emniyet müdürümüz var, Ermeni kaymakamımız var.

"TÜRKİYE'Yİ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye'ye bir tek şey sormak istiyorum. ABD son üç yılda PYD'ye 2 milyar dolar niye yardım eder? Acaba Türklerle Kürtler arasında bir şey oluşturabilir miyiz, Sünnilerle Aleviler arasında bir süreç oluşturabilir miyiz diye uğraşıyorlar. Türkiye Sünni-Alevi çatışmasıyla zayıflatılmaya çalışılıyor. Bunu zayıfsanız yersiniz. 2 bin dolarlık, 3 bin dolarlık ülkede size bir oyun kurabilirler. Bunu anlarsınız ama ses çıkarmazsınız. Türkiye'nin 21. yüzyıl öncesi tablosu buydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.